VM-kvalifikation: Vi satser på målfest i derbyet mellem Tyskland og Østrig


Tyskland 1.18 Uafgjort 7.00 Østrig 14.00 (Kickoff fredag 20:45)


Fredagens naboopgør er imødeset med spænding på de kanter, hvilket også skyldes, at kampen spilles i München få kilometer fra den østrigske grænse. Tyskland er tæt på at kunne sikre sig VM-deltagelse, mens Østrig slås om andenpladsen i gruppen med Sverige og Irland.
 

Seneste nyt fra omklædningsrummene

Den tyske træner, Löw, må klare sig uden Bayern-duoen Schweinsteiger og Götze, hvilket gør, at Schürrle nok får spilletid sammen med Reus, Özil og Müller. Da Gündogan også er ude, forventes det, at Kroos bliver placeret en smule længere tilbage på banen.

Østrig kommer til München i en meget kontrolleret 4-5-1-formation velvidende, at et uafgjort resultat vil være en halv sejr. Alaba, der spiller på "hjemmebane" på Allianz Arena, ligger på venstrefløjen i en mere fremadskudt position end den, han har på Bayerns hold normalt. Janko agerer enlig spydspids.
 

Form

Tyskerne har samlet 16 point efter seks kampe, og bortset fra den vanvittige 4-4-hjemmekamp mod Sverige har holdet bare vundet og vundet. Med fem point ned til nummer to er kvalifikationen stort set hjemme.

Østrig har efter en sløv start spillet sig tilbage i gruppen med en 2-1-sejr over Sverige i juni i Wien.
 

Indbyrdes opgør

Ud af 15 indbyrdes opgør spillet i Tyskland har værterne vundet ni, mens fire er endt uafgjort, og Østrig har taget to sejre (den seneste udesejr går helt tilbage til 1931, hvor det østrigske Wundeteam triumferede). De to landshold agerede hovedpersoner i en uværdig episode ved VM i 1982, da de mødtes i den sidste gruppekamp i Gijon i det, der sidenhen er blevet kaldt El Anschluss. Algeriet, der spillede før tyskerne, vandt sin kamp mod Chile med 3-2, og Tyskland skulle derfor vinde over et østrigsk hold, der var gået videre. Det skulle blive en "ikke-kamp". Hrubesch scorede efter 11 minutter, hvorefter de to hold stoppede med at spille (se videoen herunder med kommentarsporet på tysk fra ARD). Beckenbauer har udtalt, at fodbolden tabte dén dag, og i de efterfølgende VM-slutrunder indførte Fifa reglen om, at kampene i den sidste runde af det indledende gruppespil skulle spilles samtidig.
 


Odds & vurdering

Tyskland er storfavorit med odds 1.18, men vi satser på, at det bliver en kamp med mange mål: Over 4.5 mål kaster odds 2.95 af sig. Desuden satser vi på, at begge hold scorer til odds 1.85.
 

Klik her for at spille på VM-kvalifikationen hos Unibet