El Clasico: Tip der gør dig rigHjemmebane-ulempe

Barcelona og Real Madrid har mødt hinanden hele 11 gange de seneste to sæsoner, og i denne sæson er vi allerede oppe på to kampe. Der er med andre ord rigelig statistik af nyere dato at gå efter.

Den første ting, man bemærker, er, at hjemmebanefordelen ikke er ... hmm ... alt for stor en fordel. Ud af de to seneste sæsoners 11 El Clasico'er, blev de 10 spillet på enten Camp Nou eller Bernabeu, og kun ved to lejligheder lykkedes det hjemmeholdet at tage sejren. Det til trods for at de to Super Cup-kampe i begyndelsen af denne sæson blev vundet af hjemmeholdet.

Real Madrid eller den uafgjorte kan man satse på til odds 2.04 på dobbeltchance-markedet hos Unibet.

Mål, mål, mål

Det er muligt, vi ikke kan sætte vores lid til hjemmeholdet i et El Clasico, men vi kan med ret stor sikkerhed regne med, at der bliver scoret mål. Der har været 31 mål i de seneste otte kampe mellem Real Madrid og Barcelona, hvilket giver et målgennemsnit per kamp på 3.875. Begge hold har scoret i de seneste ni møder.

Derudover har der været 24 mål i de seneste seks udgaver af El Clasico på Camp Nou - et gennemsnit på fire mål per kamp. Over 2.5 mål kan spilles til odds 1.50 denne weekend, mens over 3.50 mål giver 2.20.

Messi vs. Ronaldo

Tilstedeværelsen af Lionel Messi og Christiano Ronaldo, de ubestrideligt to bedste fodboldspillere i verden, giver uden tvivl endnu mere kolorit til El Clasico.

Ronaldos hattrick mod Deportivo sidste weekend betyder, at han og Messi går ind til weekendens kamp med seks mål hver i kampen om Pichichi-titlen.

I de to Super Cup-kampe scorede både Messi og Ronaldo to mål - ét i hver kamp. Duoen har også spillet lige op i løbet af de to seneste to sæsoner, hvor de hver især har garnet seks gange i El Clasico.

Messi giver odds 1.70 som målscorer i weekendens kamp, mens Ronaldo giver odds 2.10 på at bryde gennem Barcas forsvarsværker.

Låst til at begynde med

Selvom vi selvfølgelig regner med, at El Clasico bliver et sandt overflødighedshorn af offensiv fodbold, hvilket bliver bekræftet af antallet af scoringer i de seneste kampe, så kan de første 45 minutter af kampene være lidt låste.

Ud af de seneste 15 Real Madrid-Barcelona-kampe har syv været uafgjorte ved pausen - seks af dem målløse. Otte af dem har haft et mål eller mindre i de første 45 minutter. Hvis denne weekends kamp er uafgjort ved pausen, får du dine penge 2.35 gange igen. 0-0 ved pausen giver odds 3.70, og færre end 1.5 mål i første halvleg giver odds 1.55.

Mesterskabsafgørelse?

I en liga, hvor to hold pt. styrer tingene, bliver det ofte nævnt, at resultatet i El Clasico på mange måder afgør, hvor La Liga-titlen havner. Et langt stykke hen ad vejen er det sandt.

I de otte sæsoner, der er gået, siden Valencia i 2003/2004 satte en stopper for de to stores dominans, har den kommende La Liga-mester taget minimum tre point fra de to El Clasico-kampe.

Efter den dårlige start på sæsonen er Real Madrids odds som potentiel mester oppe på 4.00, mens Barcelonas er helt nede på 1.25.