Her er fem spillere som Barcelona bør købe med pengene fra Neymar-salget


Neymars voldsomme 1,65 millarder dyre skifte til Paris Saint-Germain har rystet fodboldverdenen. Prisskiltet fik mange til at tabe næse og mund, men det mest sensationelle var nok det faktum, at en ung spiller, der endnu har til gode at toppe, ikke længere ser sig selv i én af de største og mest ikoniske fodboldklubber.

Barcelona er ikke i den stærkeste forhandlingssituation med tanke på, at Neymars gigantiske frikøbsklausul var velkendt i offentligheden. Enhver forhandling med en anden klub vil med det samme tage et betragtelig hop opad i pris - ikke mindst nu, hvor Ernesto Valverde ikke har meget tid til at skabe en sammentømret trup før den spanske super cup mod Real Madrid.

Barca kan hente kvalitet ind før månedens udgang, men de vil med stor sandsynlighed også få lov at betale for det. Men hvem kan realistisk set tænkes at være på klubbens radar, når catalanerne skal forsøge at geninvestere pengene fra Neymar-salget så klogt som muligt?

 

Philippe CoutinhoDet er måske ikke en direkte erstatning for Neymar, men snarere en alsidig type, der vil kunne fylde det øjeblikkeligt opståede hul på venstrekanten og lette det kommende farvel til Andres Iniesta. Den brasilianske landsholdsspiller kan både spille som dybtliggende midtbanespiller og skære ind fra venstre fløj med sit farlige højreben, hvilket vil tilføre Ernesto Valverdes system en god portion fleksibilitet.

Neymar smuttede med ambitioner om at få en hovedrolle i et ambitiøst projekt, men vi har endnu til gode at se, om Coutinho er villig til at bytte sin status som en af Jürgen Klopps kronjuveler ud med en birolle i Messis skygge. Den 25-årige har de teniske færdigheder, øje for den gode aflevering og tillid til sin egen rolle som stjerne i en storklub, men forventningerne om, at Coutinho fylder det hul, der vil blive skabt af to vitale komponenter fra Luis Enrique-æraen, vil være exceptionelt høje.

 

Ousmane Dembele


Neymars farvel betyder, at Barcelona netop nu mangler den uforudsigelige type i venstre side af angrebet. Selvom Jordi Alba ofte overhalede brasilianeren, blev det tidligere Santos-talents direkte løb en fast bestanddel af Luis Enriques kontraangreb, og da hans sidste berøring udviklede sig mere og mere effektivt i løbet af de senere år, blev hans sidste år på Camp Nou også hans bedste.

Dembele minder på visse punkter om Neymar med sin direkte stil, fart og evner, der nok skal kunne begejstre Blaugrana-tilhængerne. Han kan spille i begge sider og er udstyret med den slags kvaliteter, der skal til for at drysse lidt magi hen over aktionerne. I forhold til at finde en spiller med potentialet til at blive en direkte erstatning for Neymar, ser der ud til at være et par bedre på markedet, men det kan vise sig, at Valverdes mere organiserede stil passer bedre med spillere, hvis funktionalitet overskygger de farverige indslag.

 

Jean Michael Seri

To år i Nice har gjort meget godt for Jean Michael Seri, hvis spil har ramt nye højder siden skiftet fra Portugal. I sidste sæson manglede Barca en smule pondus på den centrale midtbane - ikke nødvendigvis i forhold til antallet af spillere, men snarere i mikset af roller og typer midt på banen. Iniesta får ofte rollen som en kreativ kraft - selv hvis han kun havde noget at tilbyde i de sidste 30 minutter af kampene - og den byrde vil Seri være med til at lette.

Seri, der har haft Xavi som et af sine store idoler, kan vise sig at blive en vigtig brik i Barcelonas midtbanepuslespil. Sergio Busquets kan gøre tingene simple i sin dybtliggende rolle, men længere fremme savnes der af og til en løbestærk og omhyggelig type, der kan binde midtbanetrioen sammen med de tre angribere. Den 26-årige er veludviklet, har en stærk attitude og kunne meget vel være den nøgle, Valverde mangler for at få en velafbalanceret midtbane.

 

Inigo MartinezEfter endnu en solid sæson som stopper og nøglespiller i Real Sociedad, hvor Eusebio fik sit hold i Europa League trods en ret tynd trup, er Inigo Martinez helt sikkert klar til at tage springet op på næste niveau. Selvom han ikke er den mest skræmmende forsvarer rent fysisk, viste Samuel Umtiti i sin første sæson, at højde ikke altid er påkrævet for at spille rollen som kompromisløs og pålidelig herre i hjertet af Barcas forsvar.

Inigo Martinez er rolig med bolden som lederskikkelse og ville utvivlsomt medbringe mange positive attributter til en position, hvor Barcelona måske manglede noget dybde i 2016/17-sæsonen. Umtiti og Gerard Pique var den foretrukne duo, mens Javier Mascherano og Jeremy Mathieu aldrig for alvor overbeviste nogen. Det er nok for tidligt at smide unge Marlon Santos ind som tredjevalg på stopperpladsen, og derfor vil en handel i Real Sociedad give rigtig god mening forud for en lang og propfyldt sæson.

 

Paulo Dybala

Da Juventus cruisede til Serie A-titlen og kæmpede sig vej til Champions League-finalen i sidste sæson, fik fodboldverdenen mulighed for at se nogle af de kvaliteter, Paulo Dybalas venstrefod besidder. Udstyret med stor pasningsstyrke såvel som den tekniske evne til at drive fremad på egne eventyr vil den argentinske landsholdsspiller være en farlig tilstedeværelse i en alsidig fronttrio.

Den tidligere højreback i Barcelona Dani Alves har beskrevet Dybalas ligheder med Lionel Messi, hvilket nok er den største kompliment, en fodboldspiller kan få i dag. Lækker boldkontrol, skarphed på dødbolde samt evnen til at afslutte klogt både uden for såvel som i feltet ... det er vanskeligt at komme i tanke om en mere veludviklet og komplet angriber, og han vil kunne tilføre Barcelonas angrebstrio tiltrængt kvalitet. Allerede før salget af Neymar havde klubben brug for en ekstra spiller, der kunne byde ind fra både venstre side og midten, og det ønske har nu udviklet sig til et behov.