La Liga: Athletic kæmper for fjerdepladsen i Vigo


Celta Vigo 3.30 Uafgjort 3.30 Athletic Bilbao 2.25 (Kickoff mandag 22:00)


Efter Real Sociedads uafgjorte på hjemmebane mod Levante (0-0) er der i høj grad lagt op til en tvekamp om fjerdepladsen og den sidste Champions League-playoffplads i La Liga mellem Athletic Bilbao og Villarreal. Den Gule Ubåd tabte imidlertid lørdag på eget græs 1-4 til Real Madrid, så der er ingen tvivl om, at baskerne mandag aften vil gå benhårdt efter at udnytte rivalernes pointtab, når de rejser til Vigo.

Luis Enrique og Celta er imidlertid inde i en god periode, og de lyseblå galicere har vundet to kampe i træk, hvilket har forbedret holdets overlevelseschancer betragteligt. For to uger siden vandt Celta 4-2 på hjemmebane mod Betis, mens det i sidste weekend blev til en 2-1-sejr ude over Granada. Det betyder, at Krohn-Dehli & Co. nu har fire point ned til stregen og mandagens opgør i hånden.

Indtil videre har Celta vundet tre hjemmekampe, mens fire er endt uafgjort, og fire er tabt. Enrique har ikke tænkt sig at foretage mange ændringer i start-11'eren i forhold til sejren over Granada, og Charles spiller central angriber med Orellana og Nolito på hver sin side.

Athletic Bilbao bevarede sidste søndag sin status som ubesejret på eget græs, da det hjemme på det nye San Mames blev til 1-1 mod Real Madrid. Inden da havde Valverdes mandskab vundet tre kampe i træk og scoret ikke færre end 15 mål. På udebane har baskerne straks større vanskeligheder; indtil videre har Bilbao vundet fire udekampe, spillet én uafgjort og tabt fem. Det eneste bundhold, der har slået de rødhvide i denne sæson, er Granada (2-0).

Det omvendte opgør blev vundet 3-2 af Athletic, men de to klubber har også mødt hinanden i Copa del Rey i denne sæson; her vandt Celta 1-0 på hjemmebane, mens Athletic satte tingene på plads i egen hule med en storsejr på 4-0.

Sejren til Bilbao og Valverde, der blev månedens træner i januar, er meget fristende til odds 2.20, og vi satser desuden på, at begge hold kommer på tavlen til odds 1.65 samt over 2.5 mål til odds 1.85.


Klik her for at læse optakt og spilforslag til mandagskampen i Serie B!