La Liga: Barcelona får revanche mod Real Madrid


Det er det mest udvandede Clásico i de senere år, men historien fortæller os, at opgøret stadig har betydning. Intensiteten, passionen og lysten til at vinde kan umuligt være på samme niveau som før, selvom professionel stolthed og tilhængernes forventninger betyder, at ingen af holdene bare vil lægge sig på ryggen. Afstanden på 16 point i tabellen fortæller sin egen historie om den interne strid i omklædningsrummet på Bernabeu og om den gnidningsfri begyndelsen i Barcelona under Tito Vilanova; indtil han uheldigvis måtte slippe tøjlerne på grund af sygdom. Tirsdagens Copa del Rey-resultat viste os noget nyt: At den catalanske klub mangler ideer og lederskab uden for banen, mens Real viste sin evne til at præstere i de store kampe. Pas på, Manchester United.


Seneste nyt fra omklædningsrummene

De spanske medier fortæller, at Cristiano Ronaldo starter på bænken som en forholdsregel i forhold til rejsen til Manchester, og det er sandsynligt, at vi får en hel del rotation at se, hvor der bliver mulighed for spilletid fra start til Michael Essien, Kaká, Luka Modrić og José Callejon. En afstemning blandt avisen AS' læsere torsdag fortalte, at tilhængerne i overvældende grad bakker op om at starte med mange reserver. De får muligvis deres vilje.

Xavi kan ikke spille for Barca på grund af en lægskade, han pådrog sig på Camp Nou, så den midlertidige træner, Jordi Roura, skal også forsøge sig med alternative løsninger. Vi forventer alligevel en stærk start-11'er. Lionel Messi stod over til træning onsdag på grund af feber, men bør blive klar i tide.


Form

På trods af holdets problemer er Real Madrid ubesejret på eget græs i ligaen denne sæson, men i en tid hvor fokus muligvis er andetsteds, kan den statistik stå for fald. Det er sjældent, at Barcelona taber to kampe på en uge.


Seneste indbyrdes opgør

Ronaldos to kasser i midtugen betød, at han nu har scoret i sine seneste seks besøg på Camp Nou. Hvis ikke hans tidligere klub ventede forude, ville han sikkert udbygge sin fine Clasico-statistik. Begge hold har scoret de seneste 11 gange, de har mødt hinanden. Oddset for at det sker igen, er 1.44.


Målscorermarkedet

Konsensus omkring at det er spillerne, der kører showet i Barca, er blevet tydeligt i den forgangne uge. Ikke alle kan træne den klub, og holdet er pt. uden taktisk vejledning. Messi har talt om betydningen af David Villa. Når han spiller som angriber, betyder det, at modstanderens defensiv ikke kan tillade sig at skubbe op og presse argentineren, eftersom Villa hele tiden ligger ved siden af den bagerste mand. Skulle modstanderen placere sig dybt for at neutralisere Villas fart, så får Messi den plads, han har brug for mellem kæderne. Det kan være én af løsningerne på en større gåde. Villa som første målscorer kaster odds 6.50 af sig. Messi som målscorer giver 1.70.


Dom

Det bliver ikke denne kamp, der kommer til at definere Mourinho-æraen i Madrid, men det er klart, at en sejr eller en uafgjort i El Clasico vil være en ekstra fjer i hatten, hvis bare holdet sikrer avancement mod United. Barcelona er et såret dyr, der vil gøre alt for ikke kun at lukke La Liga én gang for alle, men også vise verden, at det stadig er det Barca-hold, vi kender. Får Blaugrana held med det, kan du få dine penge 2.20 gange igen.


Bonusspil

Der har været over 2.5 mål i 10 af de seneste 11 indbyrdes opgør. Oddset på at det sker igen, er 1.50.


Resultattip:
Real Madrid 1-2 Barcelona (9.50)