La Liga: Barcelona kommer tilbage på sejrssporet mod Sevilla


Barcelonas sportsdirektør, Andoni Zubizarreta, rejste i sidste uge til New York for at mødes med træner Tito Vilanova. Resultatet blev blandt andet en plan med syv overordnede punkter. De syv emner, der blev diskuteret var nye indkøb, kontraktfornyelser, akademispillere, afgange, midlertidige lån, tilbagevendende spillere og Éric Abidal. Den franske forsvarsspiller har fået lov af sine læger til at genoptage førsteholdsbold efter en nyretransplantation og to operationer relateret til hans svulst - og rygterne fortæller, at han allerede kan være tilbage på banen denne weekend.

Unai Emery prioriterer ikke onsdagens Copa del Rey-semifinale over lørdagens kamp i Barcelona: "Vi ønsker at gå efter alle de chancer, vi har, og det skal vi gøre med en meget høj effektivitet, så vi øger vores chancer for at vinde. Derfor stiller vi med et slagkraftigt hold". Træneren, der har fået meget kritik tidligere, har dog hurtigt forbedret både sit image og Sevilla over de seneste måneder.


Seneste nyt fra omklædningsrummene

Adriano er eneste tvivlsomme spiller i start-11'eren hos Barcelona, der forventes at stille med folk som David Villa, Thiago Alcántara, Javier Mascherano, Alexis Sánchez og Alex Song. Det er vigtigt, at alle holdets spillere forbliver friske, da man står foran en uge med tre kampe.

Sevilla vil sandsynligvis foretage et par ændringer. Emir Spahic er i karantæne, så Albert Botia vil sandsynligvis starte inde mod sin tidligere klub på pladsen som midterforsvarer. Cicinho er klar igen og bør spille højre back.


Form

Nederlaget til Milan onsdag kom som en overraskelse, selvom Barcas kvaler mod Granada i kampen forinden gav nogle indikationer om, at der kunne ligge problemer forude. Milan var organiseret og vidste, hvornår man skulle spille dybt, og hvornår man skulle presse; det handlede ikke om individuelle spillerpræstationer, men om holdånd. Det er der ikke mange hold, der vil være i stand til at gentage.

Sevilla har vundet tre kampe ud af fem, efter at en overraskende dobbeltscoring af Gary Medel hjalp andalusierne til en sejr over bundholdet Deportivo. Holdet har lukket ni mål ind i otte kampe, hvoraf de fire kom mod Real Madrid, og Emery forsøger nu at skabe en mere sammenhængende enhed.


Seneste indbyrdes kampe

Los Rojiblancos klarede uafgjort i deres seneste besøg på Camp Nou. De har imidlertid ikke været i stand til at score i de seneste tre kampe på det sagnomspundne stadion, hvor hele ni mål er gået ind bag Sevillas sidste skanse. Blaugrana har scoret i sine seneste 53 kampe i det spanske - 41 af dem har været i ligaen inden for de seneste 13 måneder. Unibet giver odds 2.15 på, at hjemmeholdet scorer og holder clean sheet.


Målscorermarkedet

En del iagttagere har været ude og efterlyse en "plan b" hos Barcelona, selvom det er holdets grundlæggende struktur, der har brug for et gennemsyn. At presse modstanderen med større intensitet og større bredde på fløjene vil ikke kun skabe større trusler foran modstandernes mål, men også give Lionel Messi mere plads at boltre sig på. Argentineren scorede i sin 14. ligakamp i træk mod Granada og har odds 2.20 på at score minimum to mål lørdag aften.


Dom

Gary Lineker tweetede i den forgangne uge: "Barcelona er blevet kaldt det bedste hold nogensinde, og de bliver nødt til at finde en måde at overvinde disse taktikker. #InterChelseaCelticMilan". Det er måske lidt unfair over for assistenttræner Jordi Roura: Der er tale om et andet hold end det hold, der samlede trofæer under Pep Guardiola. Sevilla er blevet genopfrisket under Unai Emery, men kan blive ofre for Barcelonas genrejsning efter Champions League-skuffelsen. Catalanerne giver odds 1.20 for sejren.


Bonusspil

Barcelona har scoret og indkasseret mål i sine seneste ni kampe hjemme i Spanien. Det samme gør sig gældende i Sevillas seneste fire kampe. Oddset på at begge hold scorer, er 1.70.


Resultattip: Barcelona 3-1 Sevilla (10.00)


Du kan spille på aftenens kamp mellem Barcelona og Sevilla her.