La Liga: Barcelona vs. Real MadridDet kan godt være, det kun er 38 dage siden, de to hold mødtes sidst, men forventningerne og begejstringen når stadig feberagtige højder inden det 83. El Clasico. En af de største rivaliseringer i fodboldverdenen har levet op til sit rygte med store præstationer, jubelmomenter og sidste minuts comeback. Denne kamp kunne meget vel blive afgørende for begge klubbers sæson; det er kun oktober, men at være 11 point bag Barcelona vil være et uhyggeligt bjerg at skulle kravle over for Real Madrid med tanke på Barcelona-holdets styrke.

Holdnyheder

I et forsøg på at komme tidligt tilbage efter sin skade har Gerard Piqué været tilbage på træningsbanen. Vilanova er desperat efter at få ham på banen, efter at Carles Puyol er røget på skadeslisten med sin albue. Andrés Iniesta bør være klar igen, hvilket skubber enten Pedro eller Alexis Sanchez ud på bænken. David Villa har stadig til gode at begynde på banen, efter hans brækkede ben er blevet kampklart igen, men i de seneste 129 minutter har han haft fem skud, fire på mål og tre mål i alt.

Det forventes, at Mourinho laver tre eller fire ændringer på sit hold. Modric, Di María, Khedira og Coentrão vil sandsynligvis erstatte Kaka, Callejon, Essien og Marcelo. Benzema forventes at beholde sin plads efter sin sublimt udførte flyvende helflugter mod Ajax.

Form

Barcelona bliver bare ved med at vinde - selvom det et par gange har været ved hjælp af sene mål og fordelagtige dommerkendelser. Skræmmende nok kan holdet stadig forbedre sig på en række punkter, og efterhånden som forfølgerne falder fra, stiger optimismen i truppen.

Var Manchester City-kampen et afgørende øjeblik for Los Blancos? Efter fire sejre i træk ser de ud til at være i gang med at finde den form, der gjorde dem til La Liga-mestre sidste sæson.

Seneste indbyrdes møder

Der er målgaranti i kampene mellem de to giganter. I de seneste otte møder har der været 31 - Barcelona har scoret 17, mens Real har fundet nettet 14 gange. Over 2.5 mål giver pengene 1.50 gange igen, mens over 3.5 mål giver odds 2.25.

Målscorerspil

De to favoritter til at tage Ballon D'Or 2012 mødes igen. Lionel Messi har scoret 10 mål i samtlige turneringer, men har ikke scoret i tre kampe. Han holder dog af at passere Iker Casillas; hans 15 mål i El Clasico betyder, at han blot er tre fra at nå Real-legenden Alfredo Di Stéfanos rekord. Han har odds 1.65 på at score et enkelt, mens han har odds 8.00 på at nå Don Stéfano.

Cristiano Ronaldo går ind til kampen med seks mål i de seneste to kampe, og portugiseren har scoret fire i sine fire seneste besøg på Camp Nou. Han håber endnu en gang på at kunne gøre snakken om, at han ikke præsterer i de store kampe, til skamme. Der er odds 2.00 på, at han udbygger sine 12 sæsonkasser, mens et hattrick giver pengene 12.00 gange igen.

Dom

Hvem blinker først i dette spil fodboldpoker? Hvem kommer flyvende ud af starthullerne? Spørgsmålene er mange før den pulserende kamp, som ingen af holdene tør tabe. Barcelona ved, hvor vigtigt det er at bevare forspringet, mens Real Madrid er desperate efter ikke at falde endnu længere bagud. Uafgjort giver god værdi til odds 3.75.

Bonusspil

Sergio Ramos forklarede denne uge på Twitter, hvad der foregår i den fortsatte tvist med træneren. "Mit forhold til Mourinho er rigtig godt, ærligt og ligetil. Jeg respekterer hans beslutninger, og efter min mening er han den bedste træner", skrev den spanske landsholdsspiller. Alligevel er der spekuleret i, hvorvidt Ramos kunne finde på at skifte til El Derby-rivalerne. Ramos giver pengene 28.00 gange igen som første målscorer og odds 10.00 på at blive udvist.

Resultattip

Barcelona 2-2 Real Madrid (12.50)