La Liga: Hårdt trængte Barça kommer tilbage på sporet mod Betis


Tidlige konklusioner omkring Barcelonas tikitaka-stil er forsat efter nederlaget til Bayern München på Camp Nou onsdag aften. Faktum er dog, at vi, når alt kommer til alt, ikke har brugt denne æra på at savle over pasningerne og lovprise bevægelserne for ingenting.

Filosofien bør og vil efter al sandsynlighed leve videre, men små variationer vil gøre klubben godt. "Vi har ikke brug for en masse forandringer", har Tito Vilanova erklæret. De rutinerede forsvarsspillere så tilbage på nogle af de problemer, de har stået overfor, og Gerard Piqué indrømmede: "Vi er ikke længere de bedste. Det er andre hold. Måske bliver vi nødt til at arbejde hårdere". Dani Alves tilføjede: "Vi er nået til dette punkt i sæsonen i dårlig fysisk form, og vi bliver nødt til at se på vores muligheder uden Messi".

Betis' midtbane kan se ganske anderledes ud næste sæson. Cañas har angiveligt allerede lavet en aftale med Michael Laudrups Swansea, mens Beñat stadig har til gode at underskrive en ny aftale med 12 måneder tilbage af sin nuværende kontrakt. "Selvfølgelig er døren ikke lukket i forhold til en ny kontrakt. Tværtimod er den åben", fortalte han til avisen AS, før playmakeren kom med en kom-og-hent-mig-bøn til den baskiske klub, han holdt med som barn: "Jeg kan ikke nægte, at min drøm siden barndommen har været at spille for Athletic, som er mit hjem og dér, hvor jeg voksede op".

Sidste nyt fra omklædningsrummene

Både Lionel Messi og Sergio Busquets trænede fuldt med lørdag morgen, men Víctor Valdés trænede for sig selv på grund af problemer med det venstre ben. Pedro trænede slet ikke på grund af maveproblemer. Cesc Fábregas er i karantæne.

Betis har sine egne defensive dilemmaer: Midterforsvarerne Damien Perquis og Paulao er ude, og det samme er venstrebacken Nacho, der er nået op på 10 advarsler i sæsonen. Álex Martínez erstatter ham, og Rubén Pérez bør komme ind og spille fra start.

Form

0-3-nederlaget til de nykårede tyske mestre var Blaugranas andet hjemmebanenederlag i denne sæson - det første var mod Real Madrid. Betis' ambitioner om Europa i næste sæson er falmet noget efter blot én sejr i de seneste seks kampe.

Seneste indbyrdes opgør

Los Verdiblancos har vundet én og spillet to uafgjort i de seneste seks kampe mod Barcelona, selvom det skal siges, at de spillede godt på Benito Villamarín. På Camp Nou har Barca scoret ni mål i to kampe mod Betis. Over 4.5 mål giver odds 3.00.

Mulige målscorere

Bliver Messi klar til kamp, så virker det uundgåeligt, at han bliver første målscorer til 2.80. Rubén Castro har lavet 16 mål i denne sæson og giver odds 4.50 som målscorer.

Vurdering

Barcelona kan ikke vinde mesterskabet i denne weekend, men de kan komme to point fra den 22. La Liga-titel. Mod et vaklende Betis-hold bør storklubben viske den seneste tids skuffelser væk. Du får odds 1.22 for en hjemmesejr.

Bonusspil

Mens mange efterlyser en "Plan B", vil det være ironisk, hvis Barcelona scorer på et hovedstød. Det giver odds 15.00, hvis midterforsvarer Piqué header bolden ind, mens det tilsvarende odds for fløjen Alexis Sánchez er 20.00.

Resultattip: Barcelona 3-1 Real Betis (9.00)


Klik her for at spille på kampen mellem Barcelona og Betis hos Unibet