La Liga: Mestrene Barça får kneben sejr over Atlético Madrid


Abel Resino var til stede onsdag og kunne se sin anden målmandsrekord i Atletico Madrid blive tangeret af Thibaut Courtois. Den 21-årige keeper, der er på lån fra Chelsea, overhalede Celta-trænerens rekord på 613 minutters rent bur på udebane. Efter Atleticos sejr over Vigo lyder rekorden nu på 681 minutter. Den unge belgier havde tidligere sat en rekord, der lød på clean sheet i 819 minutter hjemme på Vicente Calderon. Det er Courtois' anden sæson i Madrid, og det er tydeligt, hvorfor træner Diego Simeone gerne vil sikre sig hans tilstedeværelse på permanent basis. Efter at have solgt David De Gea til Manchester United brugte Atletico indtægterne til at betale af på gæld og endte med at få en billig og lige så dygtig erstatning i buret.

"Vi må ønske Barca tillykke. Ligaen handler om stabilitet", sagde Real Madrids Xabi Alonso til den spanske tv-kanal Canal Plus. 1-1-resultatet mod Espanyol lørdag aften gav Barcelona titlen, uden at catalanerne behøvede at sparke til en bold. Efter ydmygelsen i Champions League og de interne problemer i Real har der været en bittersød eftersmag hen imod slutningen af sæsonen. Men lad os ikke glemme, at Blaugrana har etableret sig som mestre efter at have oplevet betragtelige forhindringer. Det er aldrig sket, at et hold i La Liga har fået 55 point ud af 57 mulige. Den fantastiske start blev overskygget af træner Tito Vilanovas sygdom og en hel del skader. De finere detaljer har været savnet, når det kommer til at peake til sidst i sæsonen, som det skete under Pep Guardiola - men er det så mærkeligt, at spillerne har haft tankerne på vigtigere emner?

Sidste nyt fra omklædningsrummene

Simeone har ikke for vane at rotere meget, men da pokalfinalen kun er fem dage væk, kan han blive tvunget til det. Cata Díaz, Tiago, Arda Turan og Raúl Garcia vil sandsynligvis alle få spilletid.

Barcelona vil stille med det stærkest mulige hold, da de ikke længere har noget at spille for. Victor Valdes er tvivlsom, så José Manuel Pinto vikarierer sandsynligvis mellem stængerne.

Form

Sejren over Celta var blot den tredje af slagsen for Atletico i de seneste syv ligakampe. Efter at Champions League-kvalifikationen reelt er sikret, er foden blevet fjernet fra speederen.

Lionel Messi kom på banen og sørgede for, at Barca vandt over Betis. Stillingen var 2-2, da argentineren kom på græs, men to kasser fra den lille troldmand sikrede de tre point.

Seneste indbyrdes opgør

Diego Forlán åbnede scoringen, sidst Atleti slog catalanerne for tre år siden. Barcelona har domineret de seneste par år og har vundet de seneste fem indbyrdes kampe.

Mulige målscorere

Favoritterne som første målscorer er, hvis de spiller, naturligvis Lionel Messi (3.75) og Radamel Falcao (5.25), men da det er tvivlsomt, om de starter inde, kan det være en idé at kigge længere nede på listen. Andres Iniesta har odds 4.20 som målscorer, og Raul Garcia har odds 4.00 på at finde nettet. Du kan også satse på en forsvarsspiller: João Miranda er sat til odds 46.00, mens Barcas Gerard Piqué ligger på 24.00.

Vurdering

De seneste tre kampe mellem de to klubber er endt 2-1. Atletico har fokus på Copa del Rey-finalen, og Barcelona har ikke pointmæssigt brug for en sejr, så det er nemt at forvente en uafgjort. Men Barca ønsker at vise sig frem og bevise, at klubben er en værdig mester - hvis nogen skulle være i tvivl. Udesejren er sat til odds 1.90.

Bonusspil

Atletico er et svært hold at bryde ned, og da Barca har sikret sig mesterskabet, kan vi nok godt forvente at se en del sterilt boldflytteri. Under 2.5 giver et fint odds i form af 2.60.

Resultattip: Atlético Madrid 1-2 Barcelona (8.75)


Klik her for at spille på kampen mellem Atletico og Barcelona hos Unibet