La Liga: Optakt og spilforslag til Barcelona-Atletico Madrid


Endelig skete det: Lionel Messi slog Gerd Müllers rekord på 85 mål i et kalenderår. Hans to scoringer mod Real Betis gjorde, at han overgik tyskerens rekord, og derefter konsoliderede han den med endnu to kasser mod Cordoba, efter at enkelte havde stillet spørgsmål ved legitimiteten af et af argentinerens mål.

Derefter kom det frem, at det måske ikke engang var Gerds rekord i første omgang, da Godfrey Chitalu blev hevet frem. Zambia hævdede, at hans 107 mål, der også blev scoret i 1972, i virkeligheden var rekorden. Det blev ikke officielt anerkendt af FIFA, men uanset hvad er det modstandernes kaliber i den spanske liga, Champions League og internationalt, der sætter Messis præstation i perspektiv.

Atlético Madrid rystede derbyskuffelsen af sig med to sejre i træk, men man aner stadig behovet for at bevise sit værd mod en af de store drenge. Man kan henvise til Atlétis historie for storstilede fadæser, men det har en tendens til at være generelt og ikke bare i de største kampe. Det er lidt af en opgave, men en stor præstation er påkrævet af Diego Simeones mandskab, selv hvis man ikke får et godt resultat.

Trupnyheder

Det var et stærkt hold, Barca smed på banen i Copa del Rey, og Gerard Piqué står til at spille sin kamp nummer 200 for Blaugrana. Víctor Valdés, Carles Puyol, Sergio Busquets og Andrés Iniesta bør alle være klar til kampen, mens Cesc Fàbregas er ude med en forstrækning.

Radamel Falcao er klar for udeholdet efter at have meldt sig klar ved fredagens træning. Adrián López derimod sad over til træning på grund af den ankelskade, han fik i onsdagens pokalkamp mod Getafe, og han bliver ikke klar til kampen, ligesom Cristian Rodríguez heller ikke gør det.

Form

Endnu to sejre er det blevet til for catalanerne, men ikke alt er gået holdets vej. Real Betis ramte overliggeren og derefter stolpen, havde flere skud på mål og sluttede kampen bedst. "Vi var lidt heldige", indrømmede Piqué efterfølgende.

Det er kun blevet til to nederlag i Atléticos seneste ni kampe i alle turneringer og blot fire i hele sæsonen. Premierekampen mod Levante er holdets seneste uafgjorte, og Atléti-sejr eller -nederlag på dobbeltchancen kan findes til odds 1.14.

Indbyrdes kampe

Der er blevet spillet nogle tætte kampe på det seneste mellem de to klubber - uheldigvis er de alle imidlertid blevet spillet på Vicente Calderón. Barca har scoret 13 mål i de seneste tre kampe mod Atlético på Camp Nou, så overvej at satse på over 3.5 mål til 2.00. Ingen af de spillere, der slog Barca på Valentins Dag i 2010 stiller op for udeholdet i denne omgang.

Målscorermarkedet

Messi var tæt på at præstere en gigantisk afbrænder i denne uge: Fra få meter foran et åbent mål ramte han undersiden af overliggeren og gik ind. Han har allerede scoret 32 mål i denne sæson og 10 mod Atlético gennem tiderne. Argentineren giver odds 2.80 som første målscorer.

Falcao scorede ikke færre end fem mål mod Deportivo, hvilket ikke er sket siden Fernando Morientes i 2002. El Tigre er måske den mest omtalte spiller i fodboldverdenen netop nu, og flere mål mod Barca vil bare forstærke hans position. Han giver odds 2.75 på at score og 11.00 på at score minimum to gange.

Dom

Spaniens to bedste hold (tabelmæssigt) går ind til kampen med bevidstheden om, at et nederlag til Atlético vil efterlade hovedstadsholdet ni point efter førerholdet, Barca. El Cholos hold skal vinde for at bevise, at man er ægte titelbejler. Det er sandsynligvis den sidste chance. Historien fortæller os, at Atléti vil fejle, og Barcelona vil gøre forspringet endnu større med en sejr til odds 1.28.

Bonusspil

Med Barcelonas høje presspil og Atléticos fysiske stil in mente kan det være en god idé at satse på gule kort. Over for to af de bedste og mest snu angribere i fodboldsporten får midterforsvarerne en vanskelig aften. Gult kort til Diego Godín giver odds 2.60, mens en ostemad til João Miranda fås til odds 2.30. Hos Barca giver Piqué odds 2.60 og Javier Mascherano endnu bedre 3.00.

Resultattip: Barcelona 3-1 Atlético Madrid (11.00)