La Liga: Optakt og spilforslag til Barcelona-Espanyol


Den tristesse, der uden for banen sænkede sig over Catalonien før vinterpausen, er allerede forsvundet efter den uventede nyhed om, at Tito Vilanova vil være tilbage på sidelinjen til Barcelona-derbyet mod Espanyol. Der er ofte tale om et derby, hvor følelserne får frit løb. Læg dertil comebacket til hjemmeholdets træner og al snakken om politik og selvstændighedskamp. Atmosfæren kunne meget vel blive elektrisk.

Det har været en katastrofal sæson for rivalerne Espanyol: Selvom holdet er ubesejret, siden Javier Aguirre satte sig i det varme trænersæde, så handler det fortsat om bare at overleve i den bedste række. Den tidligere spanske landsholdsspiller Joan Capdevila er dog optimistisk før den svære udekamp: "De skal tabe en eller anden dag. De kan ikke vinde hele tiden".

Status fra omklædningsrummene

Vinterpausen har gjort, at en række spillere har kunnet blive deres skader kvit. Adriano, Alex Song, Cesc Fàbregas og Isaac Cuenca er alle tilbage på træningsbanen. Carles Puyol og Fàbregas kan også vende tilbage til start-11'eren, efter at de to missede sejren over Real Valladolid. Andrés Iniesta rykker sandsynligvis frem og erstatter Alexis Sánchez i angrebet.

Wakaso Mubarak er taget af sted for at spille African Cup of Nations med Ghana, så Aguirre er tvunget til at lave minimum én ændring i forhold til det hold, der slog Deportivo La Coruña. Kaptajn Cristian Álvarez er samtidig tvivlsom.

Form

Det tog lidt længere tid end forventet for Barca at finde rytmen i holdets seneste kamp, hvor Real Valladolid udgjorde en hård test. Det endte alligevel med en 3-1-favoritsejr, og dermed beholdt Barcelona en afstand på ni point ned til Atletico Madrid.

Med mexicaneren Javier Aguirre på trænerbænken er Los Periquitos fortsat ubesejret, og sejren over Depor har givet ekstra tro på, at holdet kan klare strabadserne i bunden. På udebane er det dog kun blevet til én sejr ud af 18 ligakampe.

Seneste indbyrdes opgør

Espanyol spiller ofte gode kampe mod de bitre rivaler, selvom resultaterne ikke helt følger trop. Et 1-5-nederlag tilbage i december 2010 står for eksempel i skarp kontrast til det faktum, at Espanyol rent faktisk spillede en udmærket kamp. Nylige uafgjorte resultater er kommet på Cornellà-El Prat - ikke på Camp Nou.

Målscorermarkedet

Kampen i Valladolid var en sjælden én af slagsen for Lionel Messi, eftersom den lille argentiner blot scorede et enkelt mål. Han ramte dog stolpen på et frispark, men viste også, at han trods alt kun er et menneske, da han ramte et skud med højrebenet helt forkert, hvorefter bolden var tættere på hjørneflaget end på målet. Messi giver pengene 1.22 gange igen som målscorer i derbyet.

Manuchos tilstedeværelse skabte store problemer for Barcelonas defensiv i kampen mod Real Valladolid på grund af angriberens størrelse og fysiske styrke. Den imponerende Samuele Longo har redskaberne til at gøre lige så ondt på Barca. Lånespilleren fra Inter har odds 15.00 som første målscorer.

Dom

Barcelona er revitaliseret efter vinterpausen og opmuntret af det faktum, at Vilanova er tilbage i omklædningsrummet, så sats på, at hjemmeholdet giver Aguirre det første nederlag som Espanyol-træner. Oddset 1.08 på Barca-sejr er magert, mens udesejren er helt oppe i 21.00.

Bonusspil

Barcelona har scoret mindst to mål i sine seneste 14 kampe i La Liga, mens søndagens modstander har præsteret det samme i de seneste tre kampe. Med tanke på at der er blevet scoret over 2.5 mål i 19 af de seneste 21 kampe på Camp Nou, ligger et sats på over 2.5 mål til 1.22 igen lige til højrebenet.

Resultattip: Barcelona 2-0 Espanyol (8.50)