La Liga: Optakt og spilforslag til Barcelona-Osasuna


Barcelonas første ligenederlag i sæsonen mod Real Sociedad har rejst nogle interessante spørgsmål. Er spændingen tilbage i titelkampen? Kan andre hold slå de ukuelige katalanere? Er dette starten på en potentiel nedtur? Alt det får vi svar på i de kommende uger. Gerard Piqué lavede, som jeg forventede, et mål i endnu en begivenhedsrig uge, men uheldigvis var min krystalkugle ikke helt præcis; målet kom i Copa del Rey og ikke i sidste weekends ligakamp. Milan Piqué er den seneste tilføjelse til Barcelonas legeplads, efter at Shakira fødte i den forgangne uge.

En sejr i sidste weekend løftede Osasuna væk fra sidstepladsen. "Alle ved, at vores situation (nummer 18 i La Liga) er kompliceret, men vi bliver nødt til at tage til Barcelona og forsøge ikke at give noget væk", sagde angriberen Nino, før han tilføjede, at "selv ét point ville være formidabelt".

Seneste nyt fra omklædningsrummene

Javier Mascherano og Carles Puyol forventes at starte i Barcelonas midterforsvar, og der vil ikke være mange ændringer i forhold til det hold, der slog Malaga. Victor Valdes erstatter den skadede José Manuel Pinto mellem stængerne.

Osasuna skifter sandsynligvis ikke ud efter sejren. Topscorerne Kike Sola og Nino håber på mere succes foran målet.

Form

Tito Vilanovas mandskab havde masser af chancer mod Sociedad; både Lionel Messi og Pedro ramte træværket, da holdet førte 2-0. Holdet var også i problemer mod Malaga for nyligt. Målene buldrer fortsat ind, men det gør sig også gældende i den anden ende af banen; blot to gange clean sheet er det blevet til i de seneste otte kampe, og derfor er det fristende at spille på, at begge hold scorer til odds 2.35.

José Luis Mendilibars hold havde ikke vundet i syv kampe i træk før 2-1-hjemmesejren over bundrivalerne Deportivo La Coruña. Kun én gang i de seneste 15 kampe i alle turneringer har holdet tabt med mere end et mål, hvilket gør satset på udesejren på handicap 0-2 fornuftigt til odds 3.20.

Seneste indbyrdes opgør

Sidste gang Osasuna rejste til Camp Nou i ligaen, blev holdet ydmyget med hele 0-8. Det er et væsentligt stærkere Osasuna-hold rent defensivt i dag, men en gentagelse af det resultat kaster odds 80.00 af sig.

Målscorermarkedet

Lionel Messi er på jagt efter endnu en rekord. Han har nu scoret 10 mål i 10 kampe, hvilket kun er gjort magen til af den tidligere Barca-spiller Mariano Martín i 1942/43-sæsonen og brasilianske Ronaldo i 1996/97. Efter at være blevet udskiftet med en skade i den seneste kamp bør han være helt frisk til søndagens opgør. Det kreative geni har odds 2.55 som første målscorer. Pedro er tilbage i målform og har nu scoret tre i tre kampe. Et fjerde mål giver odds 1.78.

Dom

De første tegn på svaghed har vist sig i Barca, men yderligere diagnoser må vente. Sidste søndags kamp bør være en éngangsforestilling, men der er ikke noget, der tyder på, at det bliver en nem kamp. El Clasico venter i midtugen, og en snæver sejr til hjemmeholdet er sandsynlig til odds 1.08.

Bonusspil

Ukarakteristisk for Blaugrana blev to af de fire mål mod Malaga lavet på hovedstød. Rojillos har mange gode hovedstødsspillere, men det rette indlæg og gode bevægelser i feltet er det ikke helt utænkeligt, at det vil ske igen. Hvorfor ikke satse på, at Sergio Busquets scorer på hovedstød til odds 15.00 - eller måske Messi til odds 7.00?

Resultattip: Barcelona 2-1 Osasuna (10.00)