La Liga: Optakt og spilforslag til Málaga-Barcelona


I en ellers problemfyldt tid har Manuel Pellegrinis mænd vundet de fleste kampe på banen. Málaga ligger nummer fire i La Liga, er videre blandt de 16 sidste i Champions League og er i kvartfinalen i Copa del Rey. Uden for grønsværen ser det anderledes dystert ud. Klubben vil blive diskvalificeret fra alle Uefa's klubturneringer i de næste fire år, hvis ikke man inden udgangen af marts kan bevise, at man har betalt alle sine regninger til andre klubber, ansatte og skattemyndighederne. Det er de første rigtige tegn på, at Financial Fair Play rent faktisk betyder noget.

Lionel Messi vandt som den første spiller Ballon d'Or for fjerde gang i den forgangne uge. Som sædvanligt blev der bandet blandt tilhængerne af rivaliserende kandidater, men de største kontroverser opstod i kølvandet på Fifa's 'Team of the Year'. For første gang nogensinde bestod det udelukkende af spillere fra én og samme liga: Fem var med fra henholdsvis Barca og Real, og så var Atléticos Radamel Falcao også på holdet. Dani Alves og Gerard Piqué var blandt de spillere, der kunne betragte sig som heldige med at være inkluderet.

Seneste nyt fra omklædningsrummene

Højreback Jesús Gámez er i karantæne, hvilket sandsynligvis vil betyde, at Sergio Sánchez overtager pladsen. Julio Baptista er Málagas eneste langtidsskadede spiller, så Pellegrini har masser af valgmuligheder. Hos Barca er kun marginalspillere som Marc Muniesa og Isaac Cuenca ude, hvilket skræmmende nok betyder, at Barcelona bare bliver stærkere. Xavi Hernández, Andrés Iniesta, Gerard Piqué og Pedro Rodríguez er alle tilbage, efter at ingen af de fire var med mod Cordoba.

Form

På trods af sidste weekends overraskende nederlag til Deportivo ligger Málaga nummer to på formbarometret efter søndagens modstander. Sejre over Real Madrid, Sevilla og Valencia i de seneste par måneder har gjort det muligt at bevare fjerdepladsen, men det bliver ikke nemt at forsvare den position mod Barcelona.

Barça har brug for at blive udfordret på troværdig vis, hvilket klubben næppe bliver før sidste del af Champions League. Holdet har scoret ni mål i den seneste uge og har ikke ladet scoringer gå ind.

Seneste indbyrdes opgør

Kampen er det første af tre møder mellem de to hold i de kommende 10 dage på grund af Copa del Rey-kampe i midtugen. Det kan meget vel udvikle sig grimt for andaluserne, der har tabt deres seneste seks kampe mod FC Barcelona. I de seneste fem opgør har begge hold scoret (odds 1.53), mens Barca har vundet 4-1 i tre af de seneste fire kampe, hvilket giver odds 19.00 søndag aften.

Målscorermarkedet

Pedros scorede for første gang i 22 kampe i sidste uge, men det var i første omgang mere held end forstand: En Messi-afslutning ramte ham og røg forbi Espanyols Kiko Casilla. Med den genskabte selvtillid tog det dog blot 12 minutter, før han lobbede boldet over målmanden og lavede sit andet mål. "Pedro kan score. Jeg har altid sagt, at hvis han får spilletid, så skal han nok score på et tidspunkt, for han er god med begge fødder. Jeg tror, det er godt for ham, at han scorede, og det er også godt for holdet", bemærkede Tito Vilanova efter kampen. Pedro giver odds 7.00 som første målscorer og 2.40 som målscorer i løbet af kampen.

Dom

En sejr på La Rosaleda vil give Barca den bedste første halvdel af en sæson nogensinde i spansk fodboldhistorie. Det vil være endnu en test af Barcelonas beslutsomhed, der indtil videre ikke har vist tegn på at skulle blive mindre. Forvent endnu en rekord til odds 1.42.

Bonusspil

Barcelona har både ført ved pause og slutfløjt i 10 af holdets seneste 11 kampe i La Liga og i seks af sine seneste otte kampe mod Málaga i alle turneringer. Sats på, at det sker igen til odds 2.15.

Resultattip: Málaga 1-3 Barcelona (12.00)