La Liga: Optakt til lørdagens tidlige aftenkamp Barcelona-Celta Vigo


Lionel Messi er blevet far. Han er uden tvivl skabt til denne rolle, da der ikke er meget, den lille argentiner ikke mestrer. Timingen af fødslen var lige så ulastelig som Messis fodboldspil, og dermed er troldmanden klar til kamp mod Celta Vigo. Med eller uden Messi fejer Barca imidlertid alt til side i denne sæson - med undtagelse af Real Madrid, der som det eneste hold har nægtet Barcelona sejren. En komfortabel 3-0-sejr ober Alavés i Copa del Rey tirsdag aften var aldrig i nærheden af at ødelægge statistikken, selvom Barca roterede i start-11'eren.

Pointene blev delt i det galicisiske derby, hvor Celta Vigo spillede 1-1 med rivalerne Deportivo. Efter at have holdt stand i 40 minutter med 10 mand, må Celta være tilfredste med resultatet.

Trupnyheder

Barça har stadig til gode at stille med de samme fire i backkæden i to kampe i træk i ligaen, og det vil sandsynligvis fortsætte, når Dani Alves vender tilbage fra skade og Javier Mascherano fra karantæne. Xavi blev sparet i midtugen, mens Gerard Piqué nærmer sig et comeback.

Celtas midterforsvarer Gustavo Cabral misser rejsen til Camp Nou efter sit røde kort i derbyet, og det samme gør Nacho Insa. Træner Paco Herrera vil sandsynligvis overbefolke midtbanen, sådan som han gjorde, da man for nyligt spillede mod mestrene.

Form

Cifrene løj en smule sidste søndag, selvom Barcelonas 5-0-sejr over Rayo Vallecano uden tvivl var fortjent. Rayo pressede dog catalanerne, og den test kan vise sig brugbar i forhold til de hårde kampe, der venter. Celta tabte 0-2 ude til Almeria fra den næstbedste række i Spanien, hvilket betyder at de lyseblå blot har vundet én kamp ud af de seneste fem. Holdet har enten scoret eller indkasseret to mål i otte af sine seneste ni kampe.

Indbyrdes kampe

De to hold er ikke mødtes siden januar 2007, da Frank Rijkaards Barcelona vandt 3-1. Barcelona har vundet de seneste fire møder og har ikke tabt til Celta Vigo i over otte år.

Målscorerspil

Det har været en lang vej tilbage for David Villa, men tingene lysner for den tidligere Valencia-spiller. Hårdt arbejde og mental styrke har betalt tilbage, og Tito Vilanova har langsomt reintegreret angriberen på førsteholdet. Tabloidaviserne snakker om, at Villa kan være på vej videre, men har ganske enketl misforstået trænerens valg om at pakke Villa ind i vat for at undgå tilbagefald. I sine to seneste kampe har Villa åbnet scoringen. Han har odds 3-75 på at udbygge den statistik.

Dom

Der er ikke meget håb for et nyoprykket hold, der drager på rejse for at møde en af Spaniens to store klubber - især ikke når modstanderen har for vane på sikker vis at pille de besøgende fra hinanden. Sagerne bliver ofte afgjort af, hvordan det lille hold griber tingene an. Hvis et mindre mirakel sørger for, at Herreras hold kan snuppe sejren, så giver det en stor præmie på odds 28.00. Du skal dog ikke satse på, at det vil hjælpe økonomien frem mod juleindkøbene. Alt andet end en sejr til Barcelona vil være et mirakel.

Bonusspil

Tito Vilanovas tropper udvikler sig ret uventet. Efter først at have kæmpet for at tilpasse sig sin rolle, er Fàbregas blevet en nøglespiller i ligaen. Han spiller som én af tre på midtbanen og har erkendt nødvendigheden af at være mere taktisk snu. Hans syv assist i La Liga overgår alle andre spillere. Imens har Xavi tilpasset sin stil i visse kampe, hvor han ikke er i lige så meget boldkontakt, men i stedet presser højt oppe på banen for derved at kompensere for Cescs hovedrolle. Han havde 186 boldberøringer mod Celtic, mens tallet var 66 mod Rayo. Fàbregas giver odds 5.75 som første målscorer.

Resultattip

Barcelona 3-0 Celta Vigo (7.00)