La Liga: Rayo får vigtige point i Almeria


I Spanien taler man ikke om andet end det, der skete uden for Calderon i Madrid søndag. Landet - ikke kun fodboldverdenen - er i chok over episoden, hvor en Deportivo-fan blev overfaldet og kastet i floden. Den tragiske hændelse har skubbet den 16. Real Madrid-sejr i træk og Barcelonas sidste øjebliks sejr i Valencia i baggrunden.

Mandag aften vender fodbolden imidlertid tilbage, eftersom 13. spillerunde skal afsluttes, og atmosfæren i Almeria bliver ganske anderledes og mere afslappet end i Madrid. I Andalusien skal vi være vidner til det, der allerede kan betagnes som et nedrykningsopgør; værterne ligger næstsidst i tabellen med 10 point (side om side med Deportivo La Coruña og Elche), mens Rayo Vallecano har fire point mere. Et nederlag vil dog suge Madrid-klubben tilbage i bunden.

Almeria har endnu ikke vundet på eget græs i denne sæson, hvor det indtil videre er blevet til tre gange uafgjort og tre nederlag foran eget publikum. Træner Rodriguez har desuden ligaens næstdårligste offensiv med ni kasser i 12 kampe - kun Granada har scoret færre mål. Før landsholdspausen gav indsatsen mod Barcelona anledning til håb for tilhængerne, da Almeria kom foran, men siden måtte se den indskiftede Luis Suarez vende kampen til Barcas fordel. I det seneste opgør på udebane mod Granada fik Almeria et vigtigt point takket være et 0-0-resultat, men spillet lod endu en gang meget tilbage at ønske.

Rayo er bedre kørende, og efter tre nederlag i træk vandt holdet i sidste uge 1-0 på hjemmebane mod Celta Vigo. Jemez' mandskab har allerede vundet to gange på udebane i denne sæson (i Granada og Levante), mens én udekamp er endt uafgjort, og tre er tabt. Raul Baena er ude med karantæne hos gæsterne, der dog har en mand som Alberto Bueno, der med seks mål i 12 kampe er den spanier, der har scoret mest i La Liga i sæsonen.

Otte af Rayo Vallecanos seneste 10 udebanekampe i La Liga har budt på over 2.5 mål, men mandag aften forventer vi ikke mange scoringer. Vi tror på gæsterne til odds 2.95 i et opgør med under 2.5 mål til odds 1.94.

LÆS MERE: Følg vores blogdækning af La Liga!