La Liga: Rayo Vallecano og Athletic Bilbao skyder weekenden i gang med målfest


Rayo Vallecano og Athletic Bilbao skyder fredag 36. spillerunde i La Liga i gang. Værterne har allerede sikret sig overlevelse, mens gæsterne i tilfælde af sejr vil sikre sig den fjerdeplads, der giver adgang til Champions League-kvalifikationen.

Rayo har 43 point, hvilket er 10 flere end Almeria på tredjesidstepladsen. Og Paco Jemez' mandskab er ikke bare sikker på at også at skulle spille i La Liga efter sommerferien - overlevelsen er blevet sikret gennem flot spil baseret på boldbesiddelse og pludselige accelerationer. Rayo vandt senest 3-0 i Granada, hvor den tidligere Cagliari-spiller Larriveys mål var et godt eksempel på det, der har været Rayos varemærke i denne sæson: Den argentinske angriber nettede således, efter at hans holdkammerater havde lavet 26 afleveringer i træk.

På hjemmebane har den lille Madrid-klub endnu ikke spillet uafgjort i ligasammenhæng i denne sæson, hvor otte kampe er vundet og ni tabt. Fredag aften må hjemmeholdet undvære de skadede spillere Nery Castillo, Josè Carlos og Jonathan Viera.

Athletic Bilbao vandt senest 3-1 over Sevilla - et resultat der i praksis betyder, at kampen om fjerdepladsen er afgjort tre spillerunder før tid. Andalusierne fik dog torsdag et plaster på såret i form af en hårdt tilkæmpet plads i Europa League-finalen, men det bliver som sagt baskerne, der spiller Champions League-kvalifikation i næste sæson. Indtil videre har Athletic vundet seks gange på udebane, mens fem opgør er endt uden vinder, og seks er tabt.

Muniain er i karantæne, og han erstattes sandsynligvis af De Marcos.

Rayo Vallecano er det hold, der har lukket flest mål ind i La Liga (71), men klubben med den røde tværstribe på trøjen har vundet de seneste fem hjemmekampe. I Athletics seneste fem ligakampe har der været over 2.5 mål, og med tanke på at begge hold reelt har opnået, hvad de ville i La Liga, forventer vi et opgør med mange mål - nærmere bestemt over 3.5 til odds 2.60.