La Liga: Real Madrid danser forbi Deportivo La Coruña


José Mourinho har overlevet 100 ligakampe i spidsen for Real Madrid, selvom enden kommer nærmere og nærmere. Jubilæet i La Liga er ikke blevet anerkendt, som det burde, med tanke på, at han har skaffet 76 sejre - flere end nogen anden træner i traditionsklubbens historie. Denne sæsons svingende præstationer og resultater i den hjemlige liga har uden tvivl lavet ridser i lakken, og det samme har fornemmelsen af, at den portugisiske træner ikke længere er chef på Bernabeu til sommer.

Medierne er begyndt at spekulere i, hvem der skal erstatte ham. Le Parisien mener at vide, at en mundtlig aftale allerede er på plads mellem Los Blancos og Carlo Ancelotti, og det ville ikke være decideret overraskende at se "The Special One" tage turen den anden vej - til PSG. Michael Laudrup er tilhængernes favorit ifølge avisen AS; 72 pct. af Reals fans foretrækker Swanseas danske træner.

En klub, der allerede har skiftet træner, er Deportivo La Coruña, og selvom der ikke er gået lang tid, så har forandringen været minimal.  Den nye mand i det varme sæde, Fernando Vázquez, har fået den gigantiske opgave at holde klubben, der engang levede op til navnet "Super Depor", oppe i den bedste spanske række, hvor galicerne pt. er otte point fra overlevelse. Efterhånden som denne kamp har nærmet sig, har træneren fundet tro på tingene ved at referere til Milans midtugekamp mod en anden spansk gigant: "Vi vil spille dem på samme måde, som Milan spillede Barcelona. Du bliver nødt til at forsøge at forhindre dem i at spille fodbold. Hvis du forsøger at spille med på deres præmisser, så taber du".


Seneste nyt fra omklædningsrummene

Hos Depor er VM-vinderen Carlos Marchena med igen, og han vil nok erstatte den portugisiske midterforsvarer Zé Castro, der var tvunget til at forlade træningen onsdag. Den tidligere Valencia-spiller støder dermed til Kaká (ikke ham) i midterforsvaret, mens ynglingen Aythami Artiles også vender tilbage efter en skadespause.

Reals to anførere er ude. Iker Casillas har sagt, at han håber på at kunne være klar om en måneds tid, mens Sergio Ramos endnu en gang er i karantæne. Álvaro Morata fik ligadebut i sidste uge og scorede. Han kan meget vel være inde fra start endnu en gang, da Mourinho ikke er helt tilfreds med formen og præstationerne fra angriberne Karim Benzema og Gonzalo Higuaín. Rotation står højt på Mous prioriteringsliste, eftersom pokalkampen mod Barcelona tirsdag nærmer sig med hastige skridt.


Form

Deportivo har kun vundet én af sine seneste 15 kampe i alle turneringer. 1-3-nederlaget til Sevilla var Vásquez første kamp, og det er ikke ligefrem den nemmeste kamprække for den nye træner - Barcelona venter om et par uger.

Ramos blev udvist med to advarsler, der blev givet i et tidsrum på 42 sekunder mod Rayo Vallecano, og da Morata efterfølgende blev ofret i det 27. minut, så stod Real på banen uden begge målscorere, da der ikke engang var spillet en tredjedel af kampen. Madrid vandt dog alligevel 2-0.


Seneste indbyrdes opgør

Det er næsten to år siden, de to hold mødtes på Riazor i en kamp, der sluttede 0-0. Regn ikke med et lignende resultat i denne omgang; Deportivos forsvarsspil har til tider været hæsligt i denne sæson.


Målscorermarkedet

Spekulationen omkring hans langsigtede planer summer stadig, men Cristiano Ronaldo vil glæde sig til at straffe et dårligt Depor-forsvar. Angriberen har odds 2.50 på at score mindst to mål og odds 6.00 på at score med hovedet. Riki har lavet ni mål i 24 kampe for Blanquiazules, og han giver et mere fristende odds i form af 11.00 som første målscorer.


Dom

Real Madrid kan ganske vist få øje på større kampe i den nærmeste fremtid, men kongeklubben har rigeligt i forhold til at snuppe alle tre point ude mod Deportivo. Selv med en middelmådig udebanestatistik vil holdets kvalitet gøre udslaget. Madrid-sejren giver 1.37.


Bonusspil

Det dårligste forsvar i La Liga har indkasseret tre mål i alle de seneste fire kampe. Kvalerne stopper næppe med besøget fra mestrene. Over 2.5 mål giver odds 1.35.


Resultattip: Deportivo 0-3 Real Madrid (13.00)


Spil på alle weekendens kampe i La Liga her.