La Liga: Sats på pointdeling i El Clasico lørdag aften


FC Barcelona 1.76 Uafgjort 3.90 Real Madrid 4.40 (Kickoff lørdag 18:00)
 

Verdens største ligaopgør er tilbage, og det adskiller sig ikke væsentligt fra de seneste konfrontationer. Det er 10 år siden, at begge klubbers trænere kunne opleve El Clasico for første gang - dengang slog Carlos Queiroz' Real Madrid Frank Rijkaards Barcelona på Camp Nou.

Denne gang er det en anden Carlos med efternavnet Ancelotti, der debuterer som Los Blancos-træner mod ærkerivalen, FC Barcelona, der har Gerardo 'Tata' Martino i trænersædet. Hvorvidt det bliver startskuddet på en ophidsende og nervepirrende, men til sidst også trættende serie af kampe a la Guardiola vs. Mourinho, har vi endnu til gode at se.
 

Sidste nyt fra omklædningsrummene

Gerard Piqué slås mod uret, efter at han blev småskadet i baglåret, så det vil med al sandsynlighed være Carles Puyol, der spiller ved siden af Javier Mascherano i det centrale forsvar. Puyol startede inde for første gang i syv måneder i Pamplona sidste weekend, og han blev sparet i Champions League-udekampen mod Milano tirsdag. Hvordan Martino betragter sit holds taktik, bliver afsløret, når han enten fravælger Xavi eller Alexis Sanchez til fordel for Cesc Fàbregas eller Pedro.

Selvom Ancelotti mener, at Gareth Bale er klar til at starte inde, så vil det være logisk, hvis han starter på bænken - på trods af, at det rationelle har en tendens til at fordufte i Real, hvad angår Galacticos-indkøbene. Italieneren stillede i en 4-3-3-formation mod Juventus tirsdag, og det gør han nok igen, samtidig med at Diego López erstatter Iker Casillas mellem stængerne.
 

Form

Barcelona har spillet to gange uafgjort i træk, efter at Blaugranas krudt var vådt mod Osasuna, hvor catalanerne kun registrerede tre skud på mål, og Barca måtte kæmpe sig tilbage fra 0-1 mod Milan. "Jeg tror, at vi i sidste ende mistede fokus, da vi kom til San Siro med troen på at kunne vinde 3-0 eller 4-0...", opsummerede Piqué efter slutfløjtet i Milano. Vi skal dog ikke glemme, at Barca var meget tæt på at udligne Reals rekord fra 1968 med ni ligasejre i starten af sæsonen.

Real Madrid skraber de nødvendige point hjem i øjeblikket, selvom det ikke altid er lige overbevisende. Indsatsen mod Malaga var muligvis holdets bedste i sæsonen, men selvom det aldrig så ud, som om de ville smide point mod Juventus, så evnede hjemmeholdet aldrig rigtig at lukke kampen.
 

Seneste indbyrdes opgør

Los Blancos bør gå ind til kampen med stor selvtillid, efter at holdet ikke har tabt i sine seneste fem opgør mod Barcelona. Den bedste præstation lavede holdet i 3-1-sejren på Camp Nou. Ikke desto mindre skal meget krediteres The Special One og hans taktiske kløgt i de kampe. Hvorvidt Ancelotti kan fortsætte den gode stime, kommer i høj grad til at afhænge af, om gæsterne evner skiftevis at presse og ligge dybt på de rette tidspunkter mod de bitre rivaler. "Når det kommer til El Clasico, kan du ikke bruge de seneste resultater til noget", har Sergio Ramos bemærket.
 

Messi vs. Ronaldo

Selvom begge klubber købte stort ind i sommer, så er der ingen tvivl om, hvem deres største stjerner er. Lionel Messi lavede udligningen i Milano, og argentineren har odds 3.75 som første målscorer. I tidligere opgør har Reals spillere skiftevist påtaget sig opgaven at lave professionelle frispark på den lille troldmand. Messi har odds 2.50 på at få seks frispark eller flere.

Cristiano Ronaldo lavede to mål i den forgangne uge. Han er dermed oppe på utrolige syv mål allerede i Champions League. Det var da også portugiserens to mål, der sikrede Real sejren, sidst de besøgte Barcelona. Ronaldo har odds 9.00 på at lave minimum to kasser. Med tanke på Barcas mangler på dødbolde er odds 9.00 ganske fint på, at Ronaldo scorer på hovedstød.
 

Målscorere

Bortset fra Messi og Ronaldo er det Karim Benzema og Fabregas, der seneste har scoret først i El Clasico. Efter sin store afbrænder mod Juve er der pres på Benzema, der har odds 9.00 som første målscorer.

Neymar har kaldt El Clasico for "den vigtigste kamp for enhver spiller". Brasilianeren har odds 6.75 som første målscorer.
 

Spilforslag

Kun to ud af de seneste 17 opgør er endt med, at det ene hold ikke har scoret. Du får odds 1.48 på, at begge hold scorer lørdag aften. Fem af de seneste seks opgør har kastet tre eller fire mål af sig. Sker det igen, kan du få dine penge 2.20 gange igen.
 

Dom

De to trænere er endnu langt fra at kunne se deres taktiske idéer bære frugt. Nederlag til Real vil starte et mediehysteri omkring, hvorvidt Ancelotti er den rette mand til at føre klubben videre. For Martino vil konsekvensen af et nederlag nok være mindre alvorlig. Uafgjort til odds 3.90 ligner det mest sandsynlige resultat.
 

Resultattip:
Barcelona 2 Real Madrid 2 (11.00)


Klik her for at spille på La Liga hos Unibet!