La Liga: Valencia får point mod Barcelona i aften


Valencia-anfører David Albelda lader til at være indstillet på at forlade Mestalla, når hans kontrakt udløber til sommer. Han har alting gjort tingene på sin egen måde. "Der er 95 pct. chance for, at jeg ikke fortsætter i Valencia, når sæsonen slutter", sagde han for nylig. Ronald Koeman forsøgte, som mange husker, at fjerne den defensive midtbanespiller i december 2007 sammen med holdkammeraterne Santiago Cañizares og Miguel Ángel Angulo. Med fyringen af hollænderen fem måneder senere formåede Albelda dog at overleve sin træner.

Den tidligere venstreback fra Los Che, Jordi Alba, glæder sig til at spille mod den klub, han forlod i august. "Valencia gav mig muligheden for at spille i Primera División og gav mig muligheden for at blive den spiller, jeg er i dag". Fra en Barca-back, der forventer en god modtagelse, til en anden, der angiveligt blev behandlet rædselsfuldt i løbet af ugen: "Godt arbejde af holdet, en skam med resultatet og endnu større skam i forhold til de racister, der er nogle steder", sagde den brasilianske back Dani Alves på Twitter efter El Clasico.


Seneste nyt fra omklædningsrummene

Éver Banega kom for sent til træning fredag, og enkelte beskyldte ham for at være beruset. Træner Ernesto Valverde afviste anklagerne, men alligevel risikerer spilleren nu at miste sin plads i truppen. Sergio Canales kan være i spil til sin første startplads i denne sæson, mens Roberto Soldado bør være klar igen efter sin skade.

Hos Barca vender Victor Valdés tilbage mellem stængerne i stedet for José Manuel Pinto, og David Silva forventes ligeledes at starte inde mod sin tidligere klub.
 

Form

Et sejrsmål i overtiden fra Ricardo Costa gav Valencia tre point sidste weekend, hvilket samtidig rundede en rædselsfuld uge af for Deportivo La Coruña. Efter at være blevet kørt i sænk af Cristiano Ronaldo, da han blev rykket ud som højreback for et par uger siden, var det et fornøjeligt øjeblik for den portugisiske forsvarsspiller.

Uafgjort ude mod Real Madrid er et fint resultat for et hvilket som helst hold, men Barcelona er ikke et hvilket som helst hold. "I anden halvleg lod vi dem slippe billigt. Vi brændte tre eller fire chancer, som vi normalt ville have scoret på", fortalte Xavi efter El Clasico, mens "partner in crime" Andrés Iniesta tilføjede: "Måske tager vi herfra med en dårlig smag i munden, fordi vi havde vores chancer".
 

Seneste indbyrdes opgør

Barcelona har vundet de tre seneste kampe mod Valencia - alle spillet på Camp Nou. I Valencia har Barca ikke været nær så dominerende med to målrige uafgjorte. Der har været 23 mål i Valencias seneste syv kampe, og samtlige Barcelonas seneste 16 kampe i ligaen er gået over 2.5 mål, hvilket giver odds 1.42 søndag aften, hvor der er kickoff klokken 19:00.


Målscorermarkedet

Roberto Soldado blev overset af Vicente Del Bosque i forbindelse med udtagelsen af det spanske landshold denne uge, men det skyldes nok delvist angriberens nylige skade. Soldado har scoret 11 gange i 18 startoptrædener og giver hele 8.50 gange pengene igen som første målscorer mod Barcelona.

Xavi forlængede for nylig sin kontrakt med den catalanske klub og vil være opsat på at udbygge sine fem hidtige sæsonmål. Han giver odds 10.00 som første målscorer og 3.50 på at score i løbet af kampen.
 

Dom

Siden Valverde satte sig i det varme trænersæde hos Valencia, har holdet kun tabt tre gange, og to af nederlagene var mod Real Madrid. Med tanke på Barcelonas vanskeligheder på Mestalla de seneste år, kan det blive svært for gæsterne at komme op i højeste gear. Uafgjort giver et godt odds i form af 4.25.
 

Bonusspil

Hvorfor ikke forsøge sig med et mål inden for de første 15 minutter til odds 2.70, efter at to af Valencias tre seneste kampe har kastet mål af sig inden for det første kvarter? Før den hårde kamp i Madrid var Barca fløjet ud af startblokken i tre kampe, hvor Blaugrana scorede inden for det første kvarter.
 

Resultattip: Valencia 2-2 Barcelona (14.00)