Real Madrid klemmer sig forbi Bilbao


La Ligas førerhold, Real Madrid, rejser til Baskerlandet, efter at tvivlen om holdets modstandskraft igen kom op til overfladen i sidste weekends 1-1-hjemmekamp mod Villarreal.

 

Carlo Ancelottis mandskab så ud til at have overkommet sin ustabile start på året, men havde igen problemer med at sætte sig igennem - særligt på midtbanen. Den italienske cheftræner så sig endda nødsaget til at foretage en defensiv indskiftning sent i kampen for at sikre sig det ene point mod et imponerende Villarreal-hold.

Det mindede os om, at Real i denne sæson er cruiset forbi de mindre hold, men har mistet 11 point i opgør mod andre top-6-klubber (Barcelona, Atletico Madrid, Valencia, Sevilla and Villarreal). Et mandskab fyldt med galacticos-angribere kan savne bredde på nøglepositionerne, når modstanderen er klar til opgaven - især i øjeblikket, hvor midtbanespillerne Luka Modric, Sami Khedira og James Rodriguez alle er ude med skader. Modric og Khedira er begge tilbage på træningsbanen, men bliver næppe sendt i kamp endnu.

RCD Espanyol v Athletic Club - Copa del Rey Semi-Final: Second Leg : News Photo

En tur til San Mames er ligeledes en vanskelig opgave. Athletic havde en skidt start på sæsonen og skuffede slemt i Champions League-gruppespillet. Ernesto Valverdes mandskab har dog leveret et imponerende comeback og vil have selvtillid efter at have sikret sig en plads i Copa del Rey-finalen med onsdagens 2-0-sejr i returkampen mod formstærke Espanyol.

Nøglen til Athletics opadgående formkurve har været spydspidsen Aritz Aduriz, der efter sin åbningsscoring mod Espanyol har lavet 17 af sit holds 42 kasser i denne sæson (alle turneringer inkluderet). Los Leones' træner, Valverde, har problemer på den defensive midtbane, hvor Ander Iturraspe er skadet, mens erstatningen Mikel San Jose er i karantæne. Det betyder, at veteranen Carlos Gurpegui kan vende tilbage til den position, han har spillet det meste af sin karriere, før han blev skubbet bagud på banen.

En gentagelse af sidste års tætte 1-1-dyst, hvor Ronaldo blev udvist, er sandsynlig. Selvom Ancelottis mandskab nok lige sniger sejren hjem til sidst.

Resultattip: Athletic Bilbao 1-2 Real Madrid til odds 8.50

Spilforslag: Uafgjort med handicap 1-0 til Athletic Club Bilbao til odds 3.75