Franske Fredagsfristelser: Marseille lægger pres på Lyon med sejr i Nancy


Nancy - Marseille (kampstart fredag 20.45)
Marseille vinder, 20 units
Odds 2.00

Nancy over 1.5 kort, 25 units
Odds 1.57

Marseille over 5.5 hjørnespark, 15 units
Odds 2.16

Nancy har snart igennem længere tid været i forfærdelig form, hvorfor fredagens kamp ligner en oplagt mulighed for Marseille til at lægge pres på den fjerdeplads, som lige nu indehaves af Lyon, der dog kun har tre point flere end Marseille, og som desuden har en svær kamp søndag mod Monaco oven på en lang torsdagskamp i Istanbul i Europa League. 

Marseille har endnu ikke sikret sig deltagelse i Europa i næste sæson, og det bliver næppe heller til noget, hvis de får problemer hos et formsvagt bundhold. Nancy har høstet fire point 11 kampe og tabt fire af de seneste seks hjemmekampe. De har i otte kampe mod top-6-hold i denne sæson fået ét point. 

Marseille er omvendt uden nederlag i seks kampe og har kun indkasseret ét mål i de seneste fem. De har Gomis i karantæne, men bør i Payet og Thauvin have offensive kræfter, der kan hamle op med Nancys skrøbelige defensiv. Rekik er også ude for gæsterne, mens Cabella meldes tvivlsomt. Nancy har Cuffaut i karantæne.

Hjemme har Nancy et snit på 2,13 gule kort, hvilket er det højeste hjemmebanesnit af alle klubber.

Marseille har vundet ni af de seneste 10 kampe mod Nancy - blandt andet de seneste fem udekampe. Jeg holder på, at de vedligeholder denne for dem gode tradition.

På kortfronten satser jeg desuden på, at Nancy går til vaflerne i et prestigefyldt hjemmeopgør. De snitter 2,09 gule kort pr. kamp i Ligue 1, hvilket faktisk er det tredjehøjeste snit blandt de 20 ligaklubber, men hjemme har de et snit på 2,13, hvilket er det højeste hjemmebanesnit af alle klubber. 

Marseille har i sine seneste fem udekampe været oppe på mindst syv hjørnespark, så mere end dobbelt op på indskuddet på "bare" seks hjørnespark ser ligeledes fristende ud som et lille side-bet.