Ligue 1: Caen tager point fra Lille og Simon Kjær


Ridesportsstævnet World Equestrian Games, der finder sted denne weekend i Normandiet, har ført til, at det franske fodboldforbund har besluttet sig for, at den første kamp i anden runde af Ligue 1 skal spilles fredag aften på Michel D'Ornano-stadion klokken 20:30.

Sidste nyt fra omklædningsrummene

Hjemmeholdets træner, Patrice Garande, må undvære den skadede forsvarsspiller Felipe Saad, men derudover har han hele truppen til rådighed. I angrebet spiller Duhamel - manden bag to af målene i 3-0-sejren i første runde på udebane mod Evian.

Lilles Girard må også have et øje på næste uges vigtige playoff-kamp mod Porto i Champions League-kvalifikationen, og det er ikke utænkeligt, at han sparer et par spillere. Salomon Kalou er med sikkerhed ikke med, og han ser ud til at være tæt på et farvel.

Formbarometret

Caen var den store overraskelse i premiererunden i Ligue 1, da nyoprykkerne tog til Evian og vandt 3-0. Efter to år i Ligue 2 vil Garandes mandskab gøre alt for at komme godt fra start og hente så mange point som muligt. Nyindkøbet Raspentino (kommet fra Marseille) spiller på venstre fløj, mens Duhamel styrer angrebet for værterne.

Lille spillede 0-0 på hjemmebane mod oprykkeren Metz - et utilfredsstillende resultat for Girard & Co. Inden da lykkedes det Lille med danske Simon Kjær at kvalificere sig til Champions League-playoff på bekostning af Grasshoppers (2-0 i Schweiz og 1-1 i Frankrig), og nu venter portugiserne fra Porto.

Nøglespilleren

Efter en fremragende VM-slutrunde med det belgiske landshold kan Divock Origi blive en af profilerne i Ligue 1 i denne sæson. Hvis Kalou smutter, kan Girard garantere ham mere plads, hvorefter den 19-årige kan boltre sig, inden han skifter til Liverpool i sæsonen 2015/16.

Spilforslag

Lille har ikke tabt til Caen i de seneste ni indbyrdes opgør. Gæsterne har dog også fokus på kampen mod Porto om fem dage, hvilket kan betyde, at det lykkes værterne at snuppe en uafgjort til odds 3.10. Odds 2.10 på at begge hold scorer, er også interessant.