Ligue 1: Marseille er for stor en mundfuld for bundholdet Lorient


Marseille fører stadig Ligue 1 efter holdets overbevisende sejr over Nantes på Stade Vélodrome i weekenden.

Klubben fra det sydlige Frankrig scorede to gange i første halvleg og kontrollerede derefter kampen uden besvær. Selv på eget græs var Nantes en tricky modstander, og det bliver bestemt heller ikke en walkover tirsdag aften i Lorient.

Marseille har en god statistik på udebane mod Lorient med blot ét nederlag i de seneste syv opgør i Bretagne, men modstanderen har kniven for struben i øjeblikket.

Efter en stime på otte nederlag i ni ligakampe har Lorient vundet to kampe i træk, hvilket betyder, at holdet er hoppet væk fra de nederste tre pladser i Ligue 1.

Lorient ligger nummer 15, men har kun vundet to kampe på eget græs i denne sæson. Der er endnu lavvande i selvtilliden, og kampen mod topholdet kommer en smule for tidligt.

Man skal dog huske, at Lorient spiller på kunstgræs på Stade du Moustoir, og det kan volde Marseille problemer.

Lorients bedste spiller, Jordan Ayew, blev desuden solgt fra Marseille i sommer, og han vil være toptændt mod sin tidligere klub.

For Marseille er det dog denne type kampe, som man skal vinde for at gøre sig til i guldkampen. Mesterskabet bliver vundet af Marseille eller PSG, og jo længere tid de hvidklædte bliver liggende i toppen jo bedre.

Gæsterne må undvære Nkoulou tirsdag aften, hvilket gør ondt, da han har været fremragende siden starten af sæsonen.

André Ayew og Romain Alessandrini er ligeledes ude, men OM har vist utrolige ressourcer i de seneste par kampe, hvor der har været endnu flere fravær. Bielsa (billedet herover) fortsætter desuden med at imponere, og Florian Thauvin spillede sin bedste kamp i sæsonen mod Nantes, hvor det blev til et mål og en assist.

Efter tre nederlag i fire kampe (alle turneringer inkluderet) i begyndelsen af november har Marseille nu vundet to kampe i træk.

Ikke alt er dog lutter lagkage; holdets angrebsstjerne, André-Pierre Gignac, har kun scoret én gang i sine seneste fire ligakampe, hvilket må siges at ligge langt fra hans niveau i begyndelsen af sæsonen, hvor han lavede 10 kasser i 10 kampe.

Alligevel tyder det meste på, at Marseille bliver for stor en mundfuld for Lorient tirsdag aften.

Spilforslag: Marseille vinder uden at lukke mål ind til odds 3.10
Resultattip: Lorient 0-1 Marseille til odds 8.00

LÆS MERE: Følg vores blogdækning af Ligue 1!