Ligue 1: Paris besejrer Lacazette-løse Lyon


Dette er det hidtil største opgør i sæsonen, og der er uden tvivl tale om en kamp, der kan afgøre mesterskabet - selvom vi kun er i februar!

Førerholdet Lyon tager imod de forsvarende mesterhold, PSG, på Stade Gerland søndag aften. Kun to point adskiller klubberne, og med Marseilles ene point i Rennes har de lyseblå fra syd klemt sig ind mellem søndagens to kombattanter.

Hvis vi begynder med hjemmeholdet: Lyon er sæsonens hidtil største positive overraskelse, og med 15 kampe tilbage fører det tidligere mesterhold Ligue 1. Det blev kun til uafgjort i Monaco sidste weekend, hvilket cuttede to point af føringen, men denne kamp er en massiv mulighed for Fournier & Co. til at vise, at guldbejleriet er alvorligt ment. Hvis Lyon kan slå Paris, så vil holdet stå tilbage som favorit til at tage mesterskabet. Lyon er det stærkeste hjemmehold i denne sæson med 11 sejre og blot ét nederlag.

Værterne må imidlertid klare sig uden Alexandre Lacazette - holdets bedste spiller og topangriber. Han har scoret 21 kasser i 22 ligakampe i denne sæson og har trukket sit hold op i toppen. Uden ham havde Lyon problemer i offensiven sidste uge i Monaco, hvor det var tydeligt, at der manglede noget. Det bliver ikke nemmere mod PSG søndag aften.

Les Gones har dog masser af selvtillid med syv sejre og en uafgjort i de seneste otte ligakampe, men fraværet af Lacazette gør ondt. Hubert Fournier - holdets træner - begyndte den mentale kamp allerede fredag, da han udtalte, at Zlatan Ibrahimovic konstant sviner dommerne til under kampene. Det vil næppe hyle svenskeren ud af den, men Fourniers hensigt var nok også snarere at påvirke kampens dommer en smule.

PSG vil tro på sejren på Stade Gerland. Pariserne elsker de store kampe og har sæsonens bedste statistik mod klubber fra top-5.

Hovedstadsklubbens erfaring og store navne er normalt nøglen i de store kampe. Thiago Silva er tilbage på toppen, og PSG's brasilianske firebackkæde med Marquinhos, David Luiz, Maxwell og Silva fremstår meget stærk. Zlatan har dog endnu en del vej tilbage til toppen af sin ydeevne.

Den svenske superstjerne skuffede mod Lille, men han er stadig manden, der kan vinde enhver kamp for PSG, der er inde i en god periode med seks sejre i træk (alle turneringer inkluderet). Tirsdag avancerede holdet til ligacupfinalen efter 1-0-sejren over Lille.

Det var ikke en kamp, der kostede de store kræfter, og gæsterne vil være friske til søndagens udekamp i Lyon. PSG-spillerne ved, at hvis de vinder, så vil de sidde i førersædet i Ligue 1, og jeg tror, at de snupper alle tre point søndag aften.

Spilforslag: Marco Verratti får gult kort til odds 2.20 
Resultattip: Lyon 1-2 PSG til odds 10.00