Ligue 1: Reims får point mod vaklende Lyon


Efter 10 ligakampe uden nederlag brød Lyon sammen sidste søndag på udebane mod St. Etienne og tabte 0-3 i Rhone-derbyet - et af de største opgør i fransk fodbold.

Lyon var på intet tidspunkt med i kampen og tabte til sine ærkerivaler for første gang i 20 år! Det var en hård kamp og et ydmygende nederlag, og spillerne er tvunget til at rejse sig hurtigt.

OL-holdet er ungt og mentalt kunne det ikke stå distancen i derbyet, hvor spillerne ikke var i stand til at svare igen på den intensitet og fysiske tilgang, som modstanderen lagde for dagen.

Torsdag aften skal Lyon-spillerne på benene igen, og det bliver spændende at se, hvilke mentale ressourcer, de er i besiddelse af, og hvordan de reagerer efter en dårlig oplevelse.

Lyon ligger fortsat nummer tre i tabellen, men er nu à point med Bordeaux og kun tre point foran Nantes på syvendepladsen.

Det tidligere mesterhold kan ikke tåle endnu et pointtab torsdag aften, hvor Lyon er tilbage på Stade Gerland - ligaens bedste hjemmebane med syv sejre og én uafgjort i denne sæson.

Det bliver et ganske særligt opgør for Lyon-træner Hubert Fournier, da han skal op imod sin tidligere arbejdsgiver, Reims.

Den gode sæson fortsætter for gæsterne, der efter en vaklende start under den nye træner, Jean-Luc Vasseur, har spillet syv kampe i træk uden at tabe (4-3-0). I den periode har Reims blandt andet besejret Lille og Bordeaux og spillet uafgjort med Monaco og Nantes.

Reims har stået solidt i defensiven og har kun lukket tre mål ind i de seneste syv kampe. Desuden har angriberne udvist stor effektivitet.

Spillerne har været stærke fysisk og har lavet tre pointgivende mål i de sidste fem minutter af kampene. Lyon er imidlertid den største modstander, siden Reims fik tæsk af Marseille i slutningen af september (0-5).

Desuden har holdet meget vanskeligt ved at vinde på udebane i denne sæson, hvor det kun er blevet til én sejr på fremmed græs. Jeg tror dog fortsat, at gæsterne kan levere overraskelsen og tage ét point med hjem fra Gerland.

Spilforslag: X/X på Halvleg/Fuldtid til odds 5.60
Score prediction: Lyon 1-1 Reims til odds 8.00

LÆS MERE: Følg vores blogdækning af Ligue 1!