Ligue 1: Svære udekampe venter Monaco og PSG


Montpellier 3.05 Uafgjort 3.20 Monaco 2.35 (Kickoff onsdag 19:00)

Efter tre nederlag i sine første fem kampe i sæsonen har Monaco vist moral og vundet to kampe i træk: mod Bayer Leverkusen i Champions League og mod Guingamp i den forgangne weekend i Ligue 1.

Klubben er dermed kravlet væk fra de nederste tre pladser, hvilket giver Leonardo Jardim og hans spillere luft til at trække vejret, selvom præstationerne har ladet en del tilbage at ønske. Heldet var på de rødhvides side mod Leverkusen, og offensivt var der en del problemer mod Guingamp, men det var kun resultaterne, der betød noget for en klub, som har mistet sine to bedste spillere, James og Falcao.

Hvis Monaco ikke har vist formidabelt spil, så har holdet i det mindste vist karakter. Det var det, Jardim ønskede at se, og hans spillere adlød. Onsdag skal der dog et endnu højere niveau til, hvis Monaco skal vinde på udebane mod Montpellier. Det er normalt et svært sted at spille, men Les Monégasques har en utrolig statistik på netop denne bane, hvor de ikke har tabt i de seneste 10 kampe.

Monaco-spillerne vil blive testet fysisk og skal levere varen mod et Montpellier-mandskab, der pt. ligger nummer seks, og som er inde i en god periode. Værterne har kun tabt én af deres seneste fem ligakampe og spillede solidt i Lille i weekenden (0-0). Det er som sagt et vanskeligt hold at spille imod - altid velorganiseret og gode til at lukke af defensivt (kun to mål har Montpellier indkasseret i de seks ligakampe i denne sæson).

Af og til har Montpellier sværere ved selv at skabe chancer, men værterne vil tro på mulighederne mod et Monaco-hold, der stadig er ved at rejse sig efter den elendige sæsonstart. Det bliver en god test for begge klubber; Monaco skal bekræfte, at holdet er på rette vej, og Montpellier skal vie, at holdet er en realistisk bejler til en plads i top-8. Begge hold er i god form og har selvtillid netop nu, og jeg tror, det ender uafgjort.

Dimitar Berbatov (billedet herover) er én af favoritterne som første målscorer til odds 6.00, men mit bedste tip er X'et ved pausen og efter 90 minutter til odds 4.40.

Resultattip: Montpellier 1-1 Monaco / odds 6.50

 

Caen 5.85 Uafgjort 3.85 Paris SG 1.60 (Kickoff onsdag 21:00)

Endnu en kamp og endnu et uafgjort resultat for PSG søndag på eget græs mod Lyon (1-1). Det var holdets femte pointdeling i syv kampe i denne sæson, den fjerde ud af seks ligakampe og den tredje i træk i alle turneringer. Krisen er der.

Pariserne var foran, men endnu en gang - som i Reims, Rennes og Ajax - lukkede de et udlignende mål ind sent i kampen. Holdet præstation var iegn skuffende, og tilskuerne på Parc des Princes buhede, mens ejeren, Nasser al Khelaifi, så meget vred ud.

Mestrene er kun nummer fem i tabellen med fire point op til førerholdet, ærkerivalen Marseille. Det er den dårligste start, siden Qatar-investorerne overtog klubben, og Laurent Blanc og hans mænd er nu under massivt pres. De rejser til Caen onsdag, hvilket nomalt ikke burde gøre dem og tilhængerne nervøse. Selv en udflugt til nyoprykkede Caen får dog pariserne til at rynke brynene i øjeblikket. Ibrahimovic har spillet elendigt de seneste to kampe, og selvom Cavani (billedet herover) har lavet to mål i to kampe, så er PSG ikke et godt hold, når Ibra ikke er god.

Der er gnidninger mellem spillerne, der er gnidninger mellem spillerne og træneren, og der er i det hele taget en rigtig dårlig stemning omkring holdet. Det skal der ændres på, og på en måde er kampen mod Caen den perfekte anledning. Selvom spillet ikke glider, så vil spillerne gøre deres for at udvise karakter og stolthed. Der skød lyn ud fra omklædningsrummet efter kampen mod Lyon i søndags, og vi kan forvente en klar reaktion fra mestrene i Caen.

For værterne er der tale om den største kamp i deres nyere historie. Efter oprykningen denne sommer begyndte de at glæde sig til at løbe ind på hjemmebanen mod Ibra & Co. De må glæde sig endnu mere nu med tanke på PSG's dårlige form. Værterne er stadig kæmpe underdog, men de ved, at gæsterne er ramt på selvtilliden, og at de kan blive rystet, hvis stillingen fortsat er 0-0 et godt stykke inde i opgøret.

Hjemmeholdet vil forsøge at frustrere pariserne og spille på kontra og på angribernes fart. Det er en plan, der virkede for Lyon, som ligger nummer 12, og det kan også virke for nummer 10, Caen. Det underlige ved hjemmeholdets sæson hidtil er, at der allerede er scoret fire gange på straffespark mod dem (!), og jeg tror, at PSG kommer tilbage på sejrssporet onsdag aften. Det bliver ikke nemt, men gæsterne hiver sejren hjem. Det skal de.

Zlatan kan meget vel komme på tavlen, men mit bedste spilforslag er, at PSG vinder uden at lukke mål ind til odds 2.48.

Resultattip: Caen 0-1 PSG / odds 6.75

 

Følg vores dækning af fransk topfodbold her!