1. Division: Den Gule Fare holder Svanerne på jorden


AC Horsens 1.60 Uafgjort 3.80 HB Køge 5.10 (Kickoff torsdag 18:30)


Superliga-nedrykkeren AC Horsens ligger planmæssigt på en plads, der vil sende Den Gule Fare direkte retur til landets bedste række. Men bag andenpladsen gemmer der sig nogle kendsgerninger, der kan ende med at gøre livet surt for Johnny Mølby & Co.

For eksempel er der gået hele 12 mål ind på ACH, når holdet har spillet på hjemmebane; det er der kun ét hold, der har gjort dårligere i 1. Division, bundholdet Hvidovre. Holdet er uden sejr i de seneste to runder, hvor det er blevet til to gange uafgjort (3-3 ude mod AB og 2-2 hjemme mod Marienlyst).

ACH er dog ubesejret i de seneste fire ligakampe, samtidig med at man er videre i pokalturneringen efter hjemmesejr over Superliga-holdet Randers FC. Dermed venter der midterholdet HB Køge en stor udfordring torsdag aften i det østjyske. Sidst sydsjællænderne mødte ACH, blev det dog til en sejr, så man skal nok ikke satse på, at værterne undervurderer torsdagens gæster.

"Vi forventer altid en svær opgave, når vi skal møde HB Køge, og sådan bliver det også denne gang. HB Køge er et af de bedste hold i rækken, og de spiller med masser af fysik og aggressivitet. De har kampafgørende spillere, og Jeppe Kjær er en enmandshær oppe foran, siger AC Horsens cheftræner, Johnny Mølby, til klubbens hjemmeside og kommer med sin sejrsopskrift:

"Vi skal være dygtige med bolden, for HB Køge spiller med stor aggressivitet i presspillet, og det kan hurtigt blive farligt, hvis vi taber bolden. Omvendt kan vi også blive farlige i mand til mand-situationerne, hvis vi formår at spille forbi deres pres".

Svanerne spillede for bare tre dage siden på hjemmebane mod det suveræne tophold, Hobro, og tabte 0-2 i en kamp, hvor hjemmeholdet pressede godt på i anden halvleg, men ikke evnede at spille sig frem til mange store målchancer. Dermed har Per Frandsens hold fem point op til ACH på den sidste oprykningsplads.

ACH har med 3.241 tilskuere det højeste tilskuersnit på hjemmebane i 1. Division, og det er en af de faktorer, som Johnny Mølbys drenge håber på, kan tippe torsdagens vigtige kamp over i værternes favør.

Som et lille kuriosum skal det nævnes, at 17. oktober er lidt af en lykkedato for ACH; i tre kampe på denne dato er det endnu ikke blevet til nederlag. For nøjagtig to år siden vandt ACH for eksempel 2-0 på hjemmebane over FC København.

Vi tror da også, at hjemmeholdet stikker af med sejren over et HB Køge-hold, der nok stadig har mandagens frustrerende kamp mod Hobro siddende i både ben og hoved. ACH er tvunget til at hive de tre point hjem for at holde snor i det overraskende førerhold, der pt. har fem point ned til Den Gule Fare på andenpladsen.
 

Spilforslag:
Sats på, at AC Horsens vinder til odds 1.60


Klik her for at spille på 1. Division hos Unibet!