10 ting du ikke vidste om den bedste brasilianske fodboldrække


10. Campeonato Brasileiro, den bedste liga i Brasilien (også blot kendt som Brasileirao), blev først etableret i 1971. Forinden var der Taca Brasil og Torneio Roberto Gomes Pedrosa, der dog ikke gav vinderen titel af brasiliansk mester, men kun muligheden for at deltage i Copa Libertadores.

9. I december 2010 besluttede det brasilianske fodboldforbund, at lade de to turneringer smelte sammen til Campeonato Brasileiro, hvor vinderen endelig kunne lade sig hylde som officiel brasiliansk mester.

8. Når man tager alle de samlede mesterskaber med i beregningen, er klubberne Palmeiras og Santos de mest vindende med otte titler hver.

7. Fra 1971 til i dag er Washington Stacanela Cerqueira fra Atletico Paranaense den mest scorende spiller i én og samme Brasileirao-sæson med 34 mål i 2004. De rødsorte endte dog kun nummer to den sæson efter Santos.

6. Den mest vindende klub fra staten Rio de Janeiro er Flamengo med fem mesterskaber efterfulgt af Fluminense og Vasco da Gama med fire titler hver.

5. Kigger vi på alle de stater, der udgør Brasilien, er det San Paolo, der har samlet flest brasilianske mesterskaber (28). Derefter følger Rio de Janeiro med 15.

4. Staten Pernambuco har kun vundet én titel med Sport di Recife; det var i en meget tæt mesterskabssæson i 1987.

3. Den forsvarende mester er Cruzeiro fra Belo Horizonte, der ud over sidste års mesterskab også vandt titler tilbage i 1966 og 2003.

2. I det aktuelle turneringsformat kvalificerer de tre øverste klubber i Brasileirao sig direkte til Copa Libertadores (sammen med vinderen af den brasilianske pokalturnering), mens nummer fire skal gennem kvalifikation for at nå til den sydamerikanske udgave af Champions League.

1) Corinthians, San Paolo og Portuguesa stod udenfor i sæsonen 1979 i protest over, at fodboldforbundet gav Palmeiras og Guaranì lov til at gå direkte ind i slutspillet som finalister fra året forinden. I det aktuelle format spiller man én hjemmekamp og én udekamp mod alle de øvrige klubber. Der er ikke playoff, og nummer ét kan kalde sig brasiliansk mester.

Spil på brasiliansk topfodbold hos Unibet!