Up, up and away: Oprykker sætter nye standarder for rejser til udekampe


I sidste uge blev den sidste oprykker til Premier League i Rusland fundet. Muligvis ikke den mest ophidsende nyhed, men læs nu lige med alligevel, for fodboldhistorien kan ikke opbyde mange klubber, der har præsteret så meget rejseaktivitet, som SKA Khabarovsk kommer til.

For ikke at tale om de klubber, der skal besøge Khabarovsk - en by, som ifølge Google har omkring 600.000 indbyggere. 

Byen er beliggende små 50 kilometer fra den kinesiske grænse og med omkring 380 kilometer til det Japanske Hav. Prøv lige at forestille dig, at FC København skulle møde dem i Europa League. Det ville være et lille, stille roadtrip på 10.661 kilometer!

Vores venner fra tyske 11freunde har regnet lidt på sagerne, og eftersom der eksempelvis ligger tre klubber i Moskva, skal der rejses frem og tilbage til hovedstaden nogle gange for oprykkerne - en frisk tur på 8.305 kilometer hver vej. Det svarer til syv og en halv time i fly, mens en togtur efter sigende skulle tage 5,5 døgn. 

Det er svært at forestille sig, at der har lydt den store jubel rundt omkring hos de øvrige 15 Premier League-klubber i Rusland.

Til sammenligning tilbagelægger AaB 416 kilometer, når nordjyderne på deres længste udebanetur tager til Parken i København - hvis de altså gør det i bus. I Tyskland skal Freiburg ud på 805 kilometer, når de spiller i Berlin. I den forgange sæson var den længste tur i Premier League i England, når Southampton og Sunderland tørnede sammen. 518 kilometer på A34 og 5,5 timers kørsel ved normal trafik. 

Turene til Moskva bliver så ikke engang de mest udmattende rejser for oprykkerne; Kuban Krasnodar kan nås i bil på 113 timer ifølge Google, men så har man også tilbagelagt 9.028 kilometers russisk autobahn. Det absolutte topmål skulle dog være Anzhi, hvortil der beregnes 9.117 kilometer

Med mindre klubben lejer sin egen lille maskine, skulle det kunne udvikle sig til 21 timers flyrejse, men hvad pokker, der skulle være mulighed for at indsamle nogle gode air miles med dertil hørende bonus i den kommende sæson for de stolte spillere i Khabarovsk, der rykkede op via to playoff-kampe, som begge sluttede 0-0. 

Det er svært at forestille sig, at der har lydt den store jubel rundt omkring hos de øvrige 15 Premier League-klubber i Rusland.

Og nu vi er ved oprykkere, så brød alle dæmninger muligvis sammen, da SV Meppen sikrede sig oprykning til 3. Bundesliga: