Ballon d'Or 2013: Én af disse seks løber med prisen


De forsvarende Champions League-vindere fra Bayern München har seks spillere på listen med de 23 nominerede til Ballon d'Or 2013, men hvem ender mon med at vinde den prestigefyldte pris?
 

Navn: Franck Ribery

Hold: Bayern München og Frankrig

Ballon d'Or-odds: 2.10 (favorit)

Den franske fløj har haft den bedste sæson i sin karriere og er blevet en af de mest stabile spillere på verdens bedste klubhold. Ribery har haft et år, der kan sammenlignes med Messis og Ronaldos, men han er ikke angriber som sine to Ballon d'Or-rivaler. Fra sin plads på kanten stod Ribery bag 13 mål og 23 assist i den forgangne sæson, og i denne sæson har han allerede lavet 10 kasser i 14 optrædener. Ribery får muligvis aldrig så stor en chance for at vinde prisen, og han er vores favorit.
 

Navn: Lionel Messi

Hold: Barcelona og Argentina

Odds: 2.50

Kan Messi som den første vinde prisen for femte år i træk? Han har uden tvivl muligheden for det efter endnu et stort år, hvor han allerede er oppe på 35 mål. Irriterende skader holdt ham nede på 47 optrædener i 2012/13 (i de to foregående sæsoner spillede han henholdsvis 60 og 54 kampe), men han formåede alligevel at præstere 75 scoringer og 18 målgivende afleveringer. Han er en formidabel spiller, hvis brede appel stadig gør ham til en sandsynlig vinder.
 

Navn: Cristiano Ronaldo

Hold: Real Madrid og Portugal

Odds: 8.00

Efter at være sluttet bag ved Messi tre gange må Ronaldo være dødtræt af Ballon d'Or-ceremonien. I år kan portugiseren ende endnu længere nede af listen, hvis Ribery kan klemme sig ind i top-2. Ikke dermed sagt at Ronaldo ikke har haft et stort år - for det har han. 62 mål og 14 målgivende afleveringer i sidste sæson er ikke dårligt, og han er fortsat den helt store kampafgørende stjerne i Real Madrid. Men har den tidligere vinder gjort nok til at snuppe prisen for første gang siden 2008?
 

Navn: Zlatan Ibrahimovic

Hold: Paris Saint-Germain og Sverige

Odds: 20.00

Ligesom god vin ser Ibrahimovic ud til at blive bedre med årene. Der lader ikke til at være grænser for hans vanvittige mål og kampafgørende præstationer i PSG-trøjen, og selv ikke ankomsten af en anden Ballon d'Or-nomineret angriber, Edinson Cavani, har stoppet Zlatans evne til at være den store mand på Parc des Princes. Men vil den franske ligas relative svaghed tage noget fra den store svensker? Uanset hvad så har Zlatan haft endnu et formidabelt år for en titelvindende klub.
 

Navn: Neymar

Hold: Santos/Barcelona og Brasilien

Odds: 25.00

Det vil være lidt af et statement, hvis de stemmeberettigede - toptrænere, anførere og journalister - gav prisen til Neymar. Især med tanke på at han halvdelen af året spillede i Santos og kun lige er ved at finde sine fødder i Barcelona. Men et flot første Clasico-mål gør ikke hans chancer dårligere, og det samme gør sig gældende for hans store præstationer for Brasilien ved sommerens Confederations Cup. Neymars tid kommer - måske allerede næste år hvis han fortsætter med at sprede magi på landsholdet - men 2013 er måske lidt for tidligt for denne superstjerne in spe.
 

Navn: Gareth Bale

Hold: Tottenham/Real Madrid og Wales

Odds: 30.00

Mens Bale har haft en blandet start på livet i Real Madrid, er det værd at huske på, hvad verdens dyreste spiller præsterede i Tottenham indtil for et par måneder siden. Vanvittigt tempo, spektakulære mål og store prøver på styrke og talent gjorde ham til Premier Leagues største spiller blandt kolleger og skribenter. Men vil hans uimponerende start i La Liga koste ham i kampen om Ballon d'Or?
 

De øvrige kandidater fra FIFA's liste på i alt 23 spillere:

Andres Iniesta (Barcelona og Spanien) - 25.00

Radamel Falcao (Atletico Madrid/Monaco og Colombia) - 25.00

Thomas Müller (Bayern München og Tyskland) - 40.00

Arjen Robben (Bayern München og Holland) - 40.00

Bastian Schweinsteiger (Bayern München og Tyskland) - 45.00

Mesut Ozil (Real Madrid/Arsenal og Tyskland) - 50.00

Robin van Persie (Manchester United og Holland) - 50.00

Philippe Lahm (Bayern München og Tyskland) - 50.00

Luis Suarez (Liverpool og Uruguay) - 50.00

Robert Lewandowski (Borussia Dortmund og Polen) - 75.00

Xavi Hernandez (Barcelona og Spanien) - 100.00

Manuel Neuer (Bayern München og Tyskland) - 100.00

Edinson Cavani (Napoli/Paris Saint-Germain og Uruguay) - 100.00

Thiago Silva (Paris Saint-Germain og Brasilien) - 100.00

Andrea Pirlo (Juventus og Italien) - 150.00

Yaya Toure (Manchester City og Elfenbenskysten) - 150.00

Eden Hazard (Chelsea og Belgium) - 200.00


Klik her for at spille på, hvem der vinder Ballon d'Or 2013 hos Unibet!