Comeback-kongerne: Portugisiske Tondela har gjort drama til varemærke


Vi har set nærmere på F.C. Crotone, vi har set nærmere på Newport County, og nu er vi så nået til tredje del af denne miniserie om hold, der i løbet af sæsonen leverede en solid slutspurt.

I tredje afsnit tager vi til Portugal, og faktisk er slutspurten slet ikke nær så imponerende som dén, klubben præsterede i sidste sæson, men Tondelas nerver af stål sikrer dem alligevel en plads i rækken af comeback-konger.

Tondela havde 10 kampe til at indhente 11 point. Det gjorde man så.

Som oprykkere i sidste sæson fik de en halvsløj start, og efter 10. runde var de gledet ned på sidstepladsen. Intet, som i absolut ingenting, indikerede, at Tondela ville slutte sæsonen med andet end en hurtig returbillet.

Efter runde 27 lå den lille klub fra det centrale Portugal (stadig) sidst med 11 point til redning. I Portugal spiller de 34 runder, hvorfor der altså var 10 kampe til at indhente 11 point. Det gjorde man så.

Det tog dem 27 runder at vinde tre kampe - på de sidste syv runder vandt de fem. Den sidste sejr var nok til at glide over stregen for første gang siden november, selvom Auriverdes sluttede sæsonen som det hold med flest nederlag af alle - 20 af slagsen.

Den stærke spurt gav selvfølgelig forhåbninger forud for den nye sæson, men efter ni runder var det stadig kun blevet til én sejr og en ny placering som nummer sjok. 

"Hey, så er det nu, vores sæson begynder!".

De første 28 runder kastede tre sejre af sig, og fra runde 12 og fremefter var Tondela solidt placeret under stregen. Så var det, Tondela-spillerne tænkte: "Hey, så er det nu, vores sæson begynder!".

De følgende fem runder resulterede i fire sejre, hvorfor man inden sidste runde havde ét point til redning og en markant dårligere målscore end de foranliggende. 

Men Tondela var iskolde. Mens de vandt 2-0 over Braga i sidste runde, kunne de se Arouca tabe 2-4 hos Estoril, hvilket var nok til, at de to klubber gled á point i tabellen.

Aroucas målforskel hed imidlertid -24 kasser, mens Tondelas hed -23, så bye bye til Arouca, der sæsonen før sluttede nummer fem med 13 sejre og kun seks nederlag.

At gøre det én gang er fantastisk, at gøre det to år i træk er måske lige at teste nervesystemet lidt for voldsomt.

En forrygende nedtur for Arouca, mens Tondela forbedrede sig med to point og altså realiserede en ny forbliven i rækken efter kun én eneste runde over stregen i 2017. Det var til gengæld den vigtigste.

At gøre det én gang er fantastisk, at gøre det to år i træk er måske lige at teste nervesystemet lidt for voldsomt, men hold øje med Tondela i næste sæson. Der er tilsyneladende garanti for drama!