Copa del Rey: Las Palmas flyver forbi Numancia på De Kanariske Øer


Torsdag aften skal vi en tur til Kanarieøerne - nærmere bestemt Estadio Gran Canaria - for at kigge nærmere på Cope del Rey-opgøret mellem Segunda-rivalerne Las Palmas og Numancia, der skal kæmpe om en plads i fjerde runde af den spanske pokalturnering og dermed La Liga-modstand samt mulighed for gode billetindtægter.

Los Amarillos har fået en god sæsonstart og ligger på fjerdepladsen med resultatstatistikken 4-3-1 i det, der er en meget jævn liga. Selvom Herrera & Co. kun er to point efter førerholdet, Girona, så er sandheden, at Las Palmas i sine seneste tre ligakampe har tabt én og spillet to uafgjort. De gulklædtes to pointdelinger er imidlertid kommet mod to af oprykningsfavoritterne i form af Sporting Gijon og Real Betis.

Las Palmas gjorde det i anden runde af med et andet ø-hold, Mallorca, der blev slået 2-0 på eget bane efter mål af Guzman og Leo Rodriguez.

Træner Paco Herrera har sagt, at Raul Lizoain spiller mod Numancia. Den tidligere Liverpool-assistent vil ikke lave for mange udskiftninger i start-11'eren, men har garanteret, at de unge talenter Artiles og David Simon får mindst én halvleg hver mod Numancia torsdag aften.

Soria-klubben Numancia har haft store vanskeligheder i begyndelsen af denne sæson. 2-1-5 lyder resultatstatistikken, og kun Sabadell og Osasuna har lukket flere mål ind end Los Rojillos. Det er derfor ikke overraskende, at Juan Antonio Anquelas gutter for alvor spiller med i nedrykningstriden. 2-2 mod førerholdet, Girona, var imponerende, mens 0-2 mod bundholdet Mirandes i kampen efter var tilsvarende nedslående.

Numancia kom videre i Copa del Rey efter straffespark i udekampen mod Leganes. Braian Rodriguez scorede for Numancia, inden Carlos Alvarez udlignede for hjemmeholdet.

Vurdering:

Hjemmeholdet er inde i en god periode og har berettiget håb om at rykke op i La Liga. Desuden ønsker klubbens ledelse at fylde kassen med billetindtægter i cupkampe mod prominente La Liga-klubber allerede i denne sæson. Numancia befinder sig som sagt i en anderledes dårlig stime, og selvom pokalturnering er pokalturnering og udgør en kærkommen adspredelse for et hårdt prøvet mandskab, så skal hjemmeholdet vinde nemt.

Spilforslag:
Sats på, at Las Palmas vinder med 0-2 i handicap til odds 5.80
Sats på, at begge hold ikke scorer i kampen til odds 1.78

LÆS MERE: Følg vores blogdækning af spansk topfodbold!