Copa del Rey: Optakt til finalen Real Madrid-Atletico Madrid


Det er den femte finale i Kongens Pokalturnering mellem disse to klubber, og Los Colchoneros fører regnskabet 3-1. Fredag aften skal Real forsøge at redde nogle af resterne fra en sæson, hvor Los Blancos har skuffet i både La Liga og Champions League. Holdet er nærmest sat på autopilot med tanke på, at Mourinho forlader klubben efter sæsonen, og næsten hele omklædningsrummet har vendt sig imod portugiseren. Atletico skal ud over den psykologiske forhindring, der går ud på, at klubben ikke har vundet en kamp mod den rige storebror siden 1999...
 

Sidste nyt fra omklædningsrummene

Mourinho må undvære Varane, der er skadet, hvilket betyder, at de to centrale forsvarsspillere vil være Albiol og Sergio Ramos. Casillas er for 117. gang bænket, hvilket betyder, at Diego Lopez er at finde i buret. I angrebet spiller Benzema - i det mindste til at starte med - i stedet for Higuain.

Simeone har ingen skader af betydning. Argentineren spiller med Falcao som spydspids, og bag ham ligger en trio bestående af Koke, Turan og Diego Costa.
 

Form

Real Madrid kommer lige fra den 1-1-kamp ude mod Espanyol, der gav titlen til Barcelona. Copa del Rey er nu det sidste pejlemærke i sæsonen for Real, og Mourinho vil gøre alt for i det mindste at forlade klubben med dette trofæ.

Atletico Madrid tabte sidste søndag 1-2 på hjemmebane til Barcelona. Kvalifikationen til næste sæsons Champions League er sikret for længe siden, og det virker i det hele taget ikke, som om Simeones tropper er inde i den bedste periode i sæsonen.
 

Indbyrdes opgør

Real Madrid har vundet begge indbyrdes ligaopgør i denne sæson: 2-0 på Bernabeu og 2-1 på Vicente Calderon. Det var først og fremmest i sidstnævnte kamp, man så Atleticos' mentale begrænsninger. Hjemmeholdet kom hurtigt i front takket være et mål fra Falcao, men blev derefter hentet af et reservespækket Real Madrid-hold, der tre dage senere skulle møde returkamp i Champions League-semifinalen mod Borussia Dortmund. Atletico har ikke vundet et derby siden oktober 1999, og Real har vundet de seneste 10 kampe mod lokalrivalerne.
 

Vurdering & odds

Real Madrid er favorit til at tage sejren med odds 1.62. Atletico-sejr kaster odds 5.50 af sig, mens uafgjort, og dermed forlænget spilletid, giver 3.85. De seneste indbyrdes opgør har haft over 2.5 mål, hvilket nok også bliver tilfældet fredag aften. Det giver odds 1.45.


Klik her for at spille på Copa del Rey-finalen mellem Real og Atletico hos Unibet