Coppa Italia: Optakt og spilforslag til kvartfinalen Inter-Bologna


Inter vil gøre alt for at sikre avancement i Coppa Italia - TIM Cup - og nå til semifinalen, hvor vinderen af opgøret Fiorentina-Roma venter. Bologna vil dog efter sin store sejr over Chievo lørdag spille sin chance tirsdag aften på San Siro i Milano.


Seneste nyt fra omklædningsrummene


Til pokalopgøret vender to centrale forsvarsspillere tilbage efter karantæne hos Inter: Ranocchia og Juan Jesus. Stramaccioni har næppe intentioner om at ændre det store på den normale start-11'er, og Milito, der langt om længe ser ud til at være helt klar, bør være at finde i angrebet sammen med Cassano, som efter sin udskiftning i kampen mod Pescara forlod banen surmulende uden at hilse på nogen.


På midtbanen bliver der muligvis plads til den skadesfri Mudingayi, samtidig med at Jonathan kan rykkes lidt fremad på midtbanen. Holdet bør stå i den klassiske 3-4-1-2-formation med colombianske Guarin bag ved angriberne.


Bologna kommer til San Siro med blod på tanden og viljen til sejr. Pioli har udtalt: "Vi satser på Coppa Italia. Eftersom vi er kommet helt hertil, så ønsker vi også at spille vores chance".


Han stiller sandsynligvis med en forsvarskæde bestående af Motta, danske Frederik Sørensen, Portanova og Morleo. Diamanti kommer nok til at ligge bag ved spydspidsen Gilardino, der fik oprejsning med to kasser mod Chievo. Pioli går således fra en 4-2-3-1 til en mere pragmatisk 4-3-2-1.


Form


Inter lod lørdag mod Pescara til at være på vej tilbage efter en række skuffende præstationer på det seneste. Militos tilbagevenden i angrebet vil vise sig fundamentalt ligesom comebacket i forsvaret til Ranocchia og Juan Jesus.


Bologna kunne ikke have indledt anden halvdel af sæsonen på bedre vis end med en overbevisende hjemmesejr over Chievo og en tabelstilling, der begynder at give en smule ekstra luft til holdet fra universitetsbyen.


For Rossoblù er målet stadig overlevelse i Serie A, men med et hold i god form vil man forsøge at levere overraskelsen i Milano.


Seneste indbyrdes opgør


Inter-Bologna bliver defineret som en klassiker i italiensk fodbold - et substantiv, som den kendte italienske sportsjournalist Gianni Brera hæftede på alle de opgør, der involverede to hold, som mindst én gang i deres historie havde vundet Scudetto'en.


Nerazzurri og Rossoblù spillede den hidtil eneste regulære afgørende sæsonfinale i italiensk fodbold den 7. juni 1964 på Stadio Olimpico i Rom. Her vandt Bologna 2-0 takket være et selvmål af Facchetti og en kasse af den danske legende Harald Nielsen.


I første halvdel af sæsonen, il girone d'andata, smadrede Stramaccionis drenge Bologna 3-1 på Dall'Ara, men året før var det Bologna, der ydmygede Inter på Giuseppe Meazza/San Siro i Milano. 3-0 lød de overraskende cifre på.


Dom


Odds 3.80 er godt på uafgjort efter 90 minutter, da der er tale om en kamp, der i så fald går i forlænget spilletid og straffesparkskonkurrence. 


Hvis gæsterne formår at gå til pause med en føring, får du dine penge 6.75 gange tilbage.