Coppa Italia: Optakt til storkampen Juventus-Milan


Kampen mellem Juventus og Milan er en revanche i forhold til sidste sæsons semifinale i Coppa Italia, der nu går under navnet TIM Cup. Dengang sejrede Bianconeri efter forlænget spilletid i returkampen i Torino, så det er Rossoneri fra Milano, der har noget at revanchere.

For Milan er det også en indbydende chance for at gå videre i den italienske pokalturnering og sikre sig en plads i Europa i 2013/14.

Seneste nyt fra omklædningsrummene

Antonio Contes mænd fik en skidt start på 2013, da det på hjemmebane blev til et 1-2-nederlag til Samdoria, der var 10 mod 11 fra det 31. minut. Mestertræneren har næppe tænkt sig at rotere særlig meget bortset fra på målmandsposten, hvor pokalkeeper Storari får chancen. Marchisio, der fik et slag over knæet i weekendens kamp mod Samp, misser dog Milan-kampen, men det bør ikke være en skade, der holder ham ude i længere tid.

Milan kom i gang med 2013 med en hjemmesejr mod Siena, og i aftenens kvartfinale i Torino vil træner Allegri stille med noget nær den stærkest mulige start-11'er. I forsvaret må træneren fortsat undvære de skadede Bonera og Yepes, mens Emanuelson og unge Niang sandsynligvis starter inde på henholdsvis midtbanen og i angrebet.

Form

Juve spillede under standard i søndags, hvor holdet som sagt tillod gæsterne at komme tilbage, selvom man burde have haft styr på deres 10 mænd.

Milan leverede den sædvanlige omgang blege bold i første halvleg mod Siena, men oppede sig efter pausen. Rossoneri holder stadig for mange pauser i løbet af de 90 minutter, og det er noget, der i høj grad irriterer træner Allegri.

Indbyrdes opgør

Duellen Juventus-Milan var sidste sæsons store samtaleemne. I Serie A ville kontroverserne ingen ende tage efter Muntaris annullerede mål på San Siro. I sidste ende spurtede Juventus fra konkurrenten, men spændingen i kampene mellem Bianconeri og Rossoneri vil altid være til stede.

I denne sæson har der også været en hel del polemik. På San Siro besejrede Milan i efteråret Juventus takket være et straffesparksmål af Robinho, men der var en del, der mente, at straffesparket aldrig skulle have været dømt. I aften, onsdag den 9. januar 2013, vil der blive skrevet endnu et kapitel i denne uendelige historie.

Dom

Milan er klar outsider i dette opgør med tanke på, hvordan stillingen ser ud i ligaen. Ja, udeholdet er helt oppe i odds 4.65 for en sejr. Man bør dog overveje det meget fine odds på uafgjort, 3.50, i en kamp, der umiddelbart tegner til at blive ganske tæt.