Coupe de la Ligue: Paris får revanche for liganederlag


Sidste uge var et mareridt for PSG med to nederlag i træk for første gang i denne sæson.

Laurent Blanc blev hårdt kritiseret for dårligt trænerarbejde, og nøglespillere som Edinson Cavani, Thiago Silva og Thiago Motta var langt under vanligt niveau. Nederlaget til Chelsea gjorde ondt, og det mod Lyon gjorde kun tingene endnu værre.

Det ændrede ikke meget i ligaen, hvor pariserne stadig er 10 point foran Monaco med fem ligakampe tilbage og dermed kommer til at vinde guld. Lige nu er det vigtigste at sikre sig doublen med en sejr i lørdagens ligacupfinale, hvilket samtidig vil give dem revanche mod Lyon.

Blanc roterede i sin start-11'er i ligakampen på Stade Gerland i søndags, men han vil vende tilbage til sin stærkeste opstilling lørdag aften. Maxwell, Lucas Moura og Marco Verratti spiller alle fra start, og man kan godt tillade sig at forvente et forandret PSG-hold.

PSG-spillerne havde det tydeligvis skidt med sig selv efter nederlaget i Lyon, og det skal der rettes op på lørdag. Cavani missede fire åbne målchancer i kampen, ligesom han gjorde i London, og i fraværet af Zlatan Ibrahimovic, der stadig er skadet, har han brug for at sætte tingene på plads.

Uden Ibra har PSG haft det svært, men spillerne ved, at de ikke kan tillade sig at tabe for tredje gang på stribe. Presset er stort på både spillere og træner, og der snakkes meget om Blancs fremtid.

For Lyon var sejren søndag derimod et massivt boost.

Hjemmeholdet kontrollerede kampen på flotteste vis, lagde godt pres på modstanderen og fortjente fuldt og helt sejren, selvom der manglede en del stamspillere (Clement Grenier, Yoann Gourcuff, Anthony Lopes, Gueida Fofana og Samuel Umtiti). Lyon viste god gejst og en meget bedre organisation end Paris på dagen.

Lyon holdt dermed liv i sin fremragende hjemmebanestatistik mod PSG, der kun har vundet én gang ud af ni forsøg på Stade Gerland. På udebane er det dog en helt anden sag. Bortset fra Umtiti er ingen af de skadede spillere spilleklar til finalen, og outsideren må desuden undvære Bakary Kone, der er blevet skadet, samt målscoreren fra i søndags, Jordan Ferri, der er karantæneramt.

Paris kom til en del chancer i søndags, og Lyon-spillerne er klar over, at Cavani på en bedre dag havde scoret hattrick. Lyon må og skal stå bedre i defensiven lørdag aften.

Les Gones har dog masser af selvtillid og skal spille en helt anden kamp end i søndags. Holdet er klar til at kæmpe hårdt, men jeg tror, at PSG vil give alt og hive en snæver sejr hjem.

Cavani er favorit som første målscorer til odds 4.50, men mit bedste spilforslag er under 1.5 mål til odds 3.80.

Resultattip: Paris SG 1 Lyon 0 til odds 6.75