DBU Pokalen, 4. runde: Reservespækket Esbjerg-hold sniger sig forbi Lyngby


Lyngby 3.15 Uafgjort 3.45 Esbjerg 2.15 (Kickoff torsdag 20:15)


Esbjerg tabte mandag for tredje kamp i træk i Superligaen, da vestjyderne havde besøg af et ellers ikke just formstærkt AGF-hold. 0-2-nederlaget kostede i tabellen, hvor sidste sæsons nummer fire i stedet for at ligge nummer tre nu befinder sig på sjettepladsen à point med nummer syv og otte.

I landets næstbedste række har Lyngby anderledes tur i den efter fire kampe uden nederlag. Senest spillede de kongeblå 0-0 på hjemmebane mod nedrykkeren Silkeborg IF. Lyngby ligger pt. nummer tre med syv point op til førerholdet, Hobro, og et enkelt point op til AC Horsens på den sidste oprykningsplads.

Niels Frederiksen har dog statistikken på sin side; vi skal således helt tilbage til juli 2001 for at finde den seneste Lyngby-sejr på hjemmebane over EfB i ligasammenhæng. Siden dengang har de to klubber mødt hinanden otte gange i Superligaen med seks vestjyske sejre, én uafgjort og én LBK-sejr til følge.

EfB forsøger i øjeblikket at holde balancen i tre turneringer, og derfor er det ikke overraskende, at cheftræneren sparer en lang række spillere i torsdagens pokalopgør i Lyngby - bl.a. Frederik Rønnow, Peter Ankersen og Mushaga Bakenga. 

"Netop denne kamp er velegnet til at sætte truppens bredde på spil og give en række spillere mulighed for at vise, at de er berettiget til mere spilletid", siger Niels Frederiksen til EfB's hjemmeside.

Lyngby har den tidligere FC København-assistenttræner Johan Lange på trænerbænken, og han har en række spillere med Superliga-erfaring til rådighed - bl.a. Jeppe Brandrup, Patrick Mortensen og Dennis Cagara.

Det skal blive spændende at se, om den tidligere Lyngby-træner Niels Frederiksen kan spille sit nye hold videre til kvartfinalerne uden en række stamspillere. Vi tror trods alt, at EfB har den nødvendige bredde til at klemme sig forbi Lyngby, men det bliver ikke med en storsejr.

Hans Henrik Andreasen har karantæne i Superligaen, men i pokalturneringen er han spilleberettiget, og han kunne meget vel blive manden, der afgør sagerne til favoritternes fordel. En sejr på ét mål til EfB giver odds 4.10.

Mens Lyngby har spillet sig forbi AB (3-0), BGA (5-0) og Viborg (1-0) uden at lukke mål ind, har Esbjerg besejret Aalborg Chang (7-1) for at nå frem til fjerde runde af DBU Pokalen.
 

Spilforslag:
Sats på, at Esbjerg vinder til odds 2.15


Klik her for at spille på DBU Pokalen hos Unibet!