DBU Pokalen: AaB og FC København leverer målfest i Parken


Boblerne er knap nok gået af champagnen i det nordjyske, hvor AaB-spillerne siden søndagens erobring af mesterskabet har kunnet gå rundt med armene over hovedet. Blot fire døgn senere skal de rødhvide tropper imidlertid møde sidste års danske mestre, FC København, i pokalfinalen i Parken. Mens torsdagens finale er en gylden mulighed for at vinde The Double til Aalborg, er det for FCK den sidste mulighed for at få sølvtøj i skabet i denne sæson.

Nordjydernes tilhængere sendte i denne uge blomster til FCK's fløj Christian Bolaños - manden bag det sejrsmål i Herning mod FC Midtjylland, der sikrede AaB guldet søndag aften. Det er dog yderst tvivlsomt om de gode vibrationer mellem AaB's fans og FCK vil holde til og med torsdag aften, hvor tusindvis af tilskuere med sympati for de bolsjestribede vil forsøge at sætte deres præg på nationalarenaen, der for én gangs skyld (officielt) ikke er FCK's hjemmebane.

Om det ændrer det store, har vi endnu til gode at se, men sikkert er det, at AaB rent historisk har haft det mere end svært mod FCK i hovedstaden. De to klubber har to gange tidligere mødt hinanden i pokalfinalen i Parken (i 2004 og 2009), og begge gange har københavnerne kunne løfte trofæet efter en 1-0-sejr. I Superligaen har AaB kun besejret FCK i Parken 7 gange i 34 forsøg, mens Løverne har vundet hele 19 gange, og vi skal over syv år tilbage i tiden for at finde den seneste AaB-sejr.

Kom med indenfor i Unibet TV-studiet, hvor Jacob Gaxe m.fl. analyserer pokalfinalen:

Kigger vi på de seneste 10 indbyrdes ligaopgør mellem AaB og FCK, finder vi ud af, at københavnerne har vundet 6 gange, mens nordjyderne har taget sejren 2 gange. De seneste 10 ligakampe i Parken har derimod kastet 9 FCK-sejre af sig og en enkelt uafgjort. Målscoren i disse 10 kampe lyder på hele 26-1 i københavnernes favør.

I denne sæson har AaB imidlertid overhalet sin plageånd på en del områder; de nykårede mestre har således vundet begge hjemmekampe mod FCK med 2-1, har scoret otte mål flere i sæsonens 32 ligakampe og har i det hele taget været meget mere stabile. I pokalturneringen har AaB'erne desuden spillet sig frem til finalen på mere overbevisende manér end FCK'erne, der i de seneste tre runder er avanceret efter sejre med en margin på ét mål.

AaB's succes i denne sæson er i høj grad baseret på sprudlende offensiv bold, og vi tror ikke, at de rødhvide kommer til at gå målløse fra banen i pokalfinalen mod FCK, sådan som det er sket ved de to hidtidige lejligheder. Vi tror dog ikke, at "hjemmeholdet" kan holde FCK fra fadet i 90 minutter, så derfor satser vi på, at begge hold kommer på tavlen til odds 1.71. Der er blevet scoret masser af mål i de to klubbers pokalkampe i denne sæson, og i de tre indbyrdes ligakampe er der hver gang scoret over 2.5 mål. Over 2.5 mål giver odds 1.86.

Vi forudser en meget tæt kamp mellem de nykårede mestre og et FCK-mandskab, der takket være den imponerende 3-2-sejr over FCM pludselig lever i kampen om den andenplads i Superligaen, der giver adgang til Champions League-kvalifikationen. X'et efter 90 minutters spil giver god spilværdi til odds 3.50, og det er det, vi satser på. 

På vejen til finalen har AaB besejret Silkeborg (2-0), HB Køge (2-1), FC Sydvest (3-1), AGF (4-1) og senest AC Horsens (samlet 5-2)

FCK har på sin vej til finalekampen besejret Hvidovre (4-2), OB (4-3), Lyngby BK (2-1) og senest FC Nordsjælland (samlet 2-1).

Spilforslag:
Sats på, at kampen ender uafgjort efter ordinær spilletid til odds 3.40

Se vores cirka 60 forskellige spil på torsdagens finale i DBU Pokalen mellem AaB og FC København!