DBU Pokalen: FC København bliver endestation for Greves pokalmarch


Onsdag var IK Skovbakken ikke langt fra at levere den første overraskelse i ottendedelsfinalerne af årets DBU Pokal-turnering, da miniputterne tvang Brøndby IF ud i forlænget spilletid. Superliga-klassen viste sig i sidste ende, men det var en advarsel til et hold som FC København, der torsdag aften skal en tur til Greve for at møde de lokale helte fra Danmarksserien.

Som oddsene indikerer, er gæsterne fra hovedstaden gigantiske favoritter, og alt andet end en komfortabel sejr til FC København vil være overraskende, selvom Greve fører sin pulje i Danmarksserien og endnu ikke har tabt på eget græs i denne sæson. Storklubben fra hovedstaden er ubesejret i de seneste ni ligakampe og vandt søndag 1-0 på udebane mod de forsvarende mestre, AaB. Som det eneste hold i Superligaen har FCK kun tabt én udekamp i denne sæson.

Ståle Solbakken har helt efter bogen understreget, at han tager Greve alvorligt, og den norske træner har da også udtaget en trup på 15 mand, der gør det muligt at stille med en start-11'er bestående af navne, der også sagtens kunne starte på banen i Superligaen. Blandt de - i den brede befolkning - mere ukendte spillere finder vi Lasse Lindbjerg og Brandur Olsen.

Det ville nok være for meget at sige, at opgøret kommer som kaldet for FC København, der søndag spiller årets sidste Superliga-kamp, når førerholdet FC Midtjylland gæster Parken i et opgør, som Løverne skal vinde for at have en realistisk mulighed for at fravriste midtjyderne førstepladsen i landets bedste række i løbet af foråret. Derfor vil vi nok også se Solbakken benytte sine udskiftninger og give de unge spillere samt marginalspillerne chancen.

Mens københavnerne spillede sig videre fra tredje runde via en 3-2-sejr på udebane mod Roskilde, så har Greves vej mod ottendedelsfinalerne været anderledes lang; i den forgangne runde besejrede man B93 1-0 på hjemmebane, og forinden var det - ligeledes på hjemmebane - endt 2-1 mod Nykøbing FC, mens det i første runde blev til en overbevisende 3-0-sejr på udebane mod FCK's naboer fra Frederiksberg BK.

Der er som antydet ikke den store værdi i at spille på 2-tallet, og mens der for de risikovillige - med Brøndbys kamp in mente - kan være god grund til at satse på X'et efter ordinær spilletid til svimlende odds 16.00, så er der på papiret ikke meget, der tyder på svinkeærinder. Vi tror dog ikke, at gæsterne er villige til at bruge energi og kræfter på at køre værterne over, og vi satser på en sejr på to mål til FCK til odds 5.10.

Spilforslag:
Sats på, at kampen ender 2-0 til FC København til odds 10.00
Sats på, at FC København vinder med to mål til odds 5.10

LÆS MERE: Se den seneste udgave af vores Superliga-formbarometer!