DBU Pokalen: Formstærke Aarhus Fremad byder reservespækket FC Midtjylland-hold op til dans


Det har ikke været lutter lagkage i Aarhus Fremad de seneste år, og de gulsorte aarhusianere befinder sig pt. i Danmarksserien efter at være rykket ud af 2. Division i sidste sæson. Klubben er dog i høj grad med i spillet om en retur til 2. Division; efter 11 runder ligger Fremad på tredjepladsen med to point op til førerholdet, Randers Freja.

I DBU Pokalen har Aarhus Fremad overrasket ved at spille sig frem til 3. runde, hvor landets pt. stærkeste mandskab, FC Midtjylland, venter. I den forgangne runde besejrede man FC Fredericia fra 1. Division, mens det i 1. runde blev til en 4-2-sejr over Aabyhøj IF fra Jyllandsserien.

Tirsdagens kamp skulle egentlig være spillet på Aarhus Fremads normale hjemmebane, Riisvangen, men på grund af manglende faciliteter (det er en tv-kamp) er opgøret rykket til Herning, selvom det fortsat er Aarhus Fremad, der står som hjemmehold. 

"Vi beklager, at vi ikke kan afholde dette fantastiske arrangement på smukke Riisvangen, men det skal ikke afholde drengene fra at skabe endnu en sensation og sende Superligaens førerhold, FC Midtjylland ud af pokalen", lyder det optimistisk på klubben hjemmeside.

Ulvene fra Herning har endnu ikke været i kamp i dette års pokalturnering og stiller naturligvis op som kæmpefavorit, selvom der kun er en håndfuld af stamspillerne fra Superliga-holdet med i truppen - bl.a. Tim Sparv, Sylvester Igboun, Patrick Banggaard og Izunna.

"Vi skal vinde og videre til næste runde. Det er der ingen tvivl om. Det er førsteprioriteten. Men samtidig giver kampen mulighed for at give nogle af de unge spillere værdifuld spilletid og erfaring. De får mulighed for at vise sig frem, og der er ingen tvivl om, at de bliver matchet, ligesom de også gør i reserveholdskampene, men her står der bare mere på spil", siger FCM's assistenttræner, Brian Priske, til klubbens hjemmeside.

Vi tror ikke, at FCM kører gæsterne over; dertil er Aarhus Fremad for solidt et mandskab, der har sin absolutte force på udebane, hvor holdet har maksimumpoint efter seks kampe på fremmed græs og en målscore på 16-4. Holdet har vundet fire ligakampe i træk og har ikke lukket mål ind i de seneste tre.

Spilforslag:
Sats på, at Aarhus Fremad vinder kampen med et forspring på +3.5 mål til odds 1.55