DBU Pokalen: Hævntørstige Esbjerg tvunget til taktiske ændringer mod AaB


Torsdag aften tørner pokalvinderen fra 2013 sammen med den nuværende titelholder, når Esbjerg tager imod AaB i DBU Pokalens sidste kvartfinale. Der er samtidig tale om en revanche, efter at nordjyderne nærmest ydmygede esbjergenserne på samme bane i mandagskampen i Superligaen (3-1).

Vestjyderne var slet ikke aggressive nok i presspillet, og da bagkæden stod højt, kunne AaB'erne bare smide lange bolde ned i bagrummet, hvor den ene friløber afløste den anden. Det håber og tror hjemmeholdets tilhængere naturligvis, at træner Niels Frederiksen har fået styr på.

Inden mandagens nederlag havde EfB spillet fire ligakampe uden at tabe, og spørgsmålet er, om lussingen har kostet på selvtillidskontoen blandt hjemmeholdets spillere.

"Vi skal ud og vise, at præstationen i mandags var langt under vores niveau. Det var tydeligt at se, at der manglede vilje, og at særligt presspillet ikke fungerede, som vi ønskede", siger EfB-forsvareren Daniel Stenderup til klubbens hjemmeside.

AaB har i modsætning til EfB haft en på papiret ganske nem vej i kvartfinalen, selvom det i praksis ikke helt har været sådan. I Superligaen har doublevinderne imidlertid imponeret på det seneste, og vi forventer, at nordjyderne igen kan give værterne kam til deres hår.

EfB vil være mere påpasselig i defensiven, og da der er en semifinaleplads på spil i den eneste turnering, som klubberne stadig har mulighed for at vinde i denne sæson, kan det godt gå hen og blive en lidt taktisk affære med få scoringer. Vi satser derfor på under 2.5 mål til odds 1.71 og et uafgjort resultat efter ordinær spilletid til odds 3.20.

EfB har på sin vej til kvartfinalen besejret Lindholm IF (1-0), AC Horsens (7-0) og senest FC Midtjylland (3-0). AaB derimod har elimineret Vejle BK (1-0 efter forlænget spilletid) og Odder IGF (4-2).

Hjemmeholdet er uden Mikkel Vestergaard.

Gæsterne må undvære Patrick Kristensen, Rasmus Würtz, Kasper Risgård, Jakob Ahlmann, Donny Gorter og Lukas Spalvis.

1, X eller 2?
Sats på, at kampen ender uafgjort efter ordinær spilletid til odds 3.20