DBU Pokalen: Optakt til kvartfinalen Brøndby-FC København


Brøndby 3.60 Uafgjort 3.40 FC København 2.00 (Kickoff onsdag kl. 20:30)

Ærkefjenderne Brøndby og FC København tørner onsdag aften sammen på den københavnske vestegn i kvartfinalen af DBU Pokalen. Der er tale om en knald-eller-fald-kamp, så der er næsten garanti for en nervepirrende og tæt fight.

Som oddsene også viser, så er udeholdet klar favorit. Løverne er forsvarende pokalmestre og indtager pt. førstepladsen i Superligaen med ni point ned til FC Nordsjælland på andenpladsen. Brøndby derimod ligger stadig under nedrykningsstregen på 11. pladsen.

Onsdagens hjemmehold har dog rørt på sig på det seneste, hvor man er ubesejret i tre runder i træk. Senest blev det til en 2-0-hjemmesejr over BIF's onde ånd, AC Horsens. Bundrivalerne fra Esbjerg vandt imidlertid også, hvilket gør, at BIF ligger ét point under stregen.

Udeholdet hev en snæver sejr hjem i sin seneste kamp på udebane mod formsvage SønderjyskE. Der skulle to mål af Superliga-topscorer Andreas Cornelius til, før københavnerne kunne rejse hjem med alle tre point. FCK har dermed vundet fire kampe i træk i Superligaen, ligesom det også blev til en vital sejr i Europa League mod Molde i Norge i sidste uge.

Brøndby har tanket vigtig selvtillid i de seneste par uger, og de fleste forventer nok en ganske tæt dyst på Brøndby Stadion onsdag aften. Det gør jeg også. Udeholdets formkurve og selvtillid er imidlertid henholdsvis bedre og større end hjemmeholdets, så herfra bliver det et sats på et snævert 2-tal. 0-1 eller 1-2 virker sandsynligt.

I den seneste runde af turneringen besejrede Brøndby Silkeborg med 3-0 på hjemmebane, mens FC København på udebane vandt med de samme cifre over SønderjyskE.

De to hold mødtes også i pokalturneringen sidste sæson. I fjerde runde blev det således til en sikker 3-0-sejr til FC København, der siden skulle gå hen og vinde hele turneringen med en 1-0-finalesejr over AC Horsens.

I Superligaen har BIF blot vundet en enkelt kamp over FCK i de seneste 13 indbyrdes møder. Det var i november sidste år, da de blågule vandt 2-1 på egen bane på mål af Clarence Goodson og Thomas Rasmussen.

Spilforslag:
Sats på, at FC København vinder kampen til odds 2.00