DBU Pokalen: Optakt til semifinalen Esbjerg-Brøndby


Esbjerg 2.15 Uafgjort 3.40 Brøndby 3.25 (Kickoff torsdag kl. 20:30)


Torsdag aften bliver det afgjort, hvem der skal møde Randers FC i årets pokalfinale i Parken - Esbjerg eller Brøndby. Vestjyderne har et glimrende udgangspunkt takket være sit ene udebanemål i 1-1-kampen på Brøndby Stadion. Det betyder, at kriseramte BIF er tvunget frem på banen for at få minimum det ene mål, der skal til for at booke en plads i finalen. Det bliver ikke nemt mod en EfB-defensiv, der ligger på en delt andenplads, når det kommer til Superligaens bedste forsvarslinjer.

For gæsterne fra den københavnske vestegn udgør en plads i pokalfinalen imidlertid en gigantisk gulerod i en turbulent sæson, hvor holdet fortsat kæmper for overlevelse i landets bedste række. Spørgsmålet er så, ligesom det var tilfældet for AC Horsens før onsdagens semifinale mod RFC, om småskadede stamspillere bliver sparet til den kommende weekends livsvigtige ligakamp. BIF møder søndag bundrivalen Silkeborg på hjemmebane.

Det er kun tre uger siden, de to klubber mødtes på banen i Esbjerg i ligaen, og her trak hjemmeholdet det længste strå med en 1-0-sejr. De to øvrige ligakampe i sæsonen mellem EfB og BIF er endt uafgjort - henholdsvis 1-1 og 2-2. Sidstnævnte resultat vil være nok for BIF torsdag aften i det vestjyske.

Auri Skarbalius har haft et stort oprydningsarbejde siden weekendens totale kollaps på eget græs mod SønderjyskE. 0-3 tabte de gulklædte, og cheftræneren var efterfølgende ude og erklære sig utilfreds med spillernes indstilling. EfB derimod smadrede oprykningskollegerne fra Randers med 4-0 på hjemmebanen, og træner Jess Thorup kan glæde sig over at stå i spidsen for et hold, der bobler af optimisme og spilleglæde:

"Mit budskab til spillerne er: Glæd jer. Vi har gjort os fortjent til at spille semifinale, og vi har skabt os et godt udgangspunkt. I morgen (torsdag, red.) spiller vi en af de kampe, hvor der er meget på spil, og som enhver spiller elsker at være med i", siger Jess Thorup til klubbens hjemmeside.

Her på bloggen ramte vi plet med RFC-sejren over AC Horsens, og med odds 2.15 på hjemmesejren er der, også hvad angår spilværdien, grund til at satse på favoritten endnu en gang. Sportsligt er der nemlig ingen tvivl om, at EfB er bedre kørende end BIF i øjeblikket, og gæsterne vil, uanset om de vil indrømme det eller ej, delvist have tankerne på søndagens bundgys.

Både EfB og BIF trådte ind i anden runde af pokalturneringen, og det kunne have været slut, før det rigtigt var begyndt for vestjyderne, der med nød og næppe kom forbi Viborg efter forlænget spilletid og straffespark. Brøndby kom mere sikkert videre til tredje runde, men stadig takket være en snæver sejr på 2-1 ude over Nordvest FC. Siden dengang har EfB elimineret bysbørnene fra Esbjerg IF 92, AaB og Lyngby, mens BIF har slået B93, Silkeborg og ærkerivalen FC København ud.

Hjemmeholdet må undvære anfører Nicolai Høgh, mens gæsterne fortsat er uden de langtidsskadede Franck Semou og Martin Bernburg.
 

Spilforslag:
Sats på, at EfB vinder kampen til odds 2.15


Klik her for at spille på kampen mellem EfB og BIF hos Unibet.