DFB Pokal: Målrig semifinale i vente mellem de formstærke klubber Dortmund og Wolfsburg


Tirsdag aften klokken halv ni skydes semifinalerne i den tyske pokalturnering, DFB Pokal, i gang med opgøret mellem Borussia Dortmund og Wolfsburg. Onsdag spilles den anden semifinale mellem Bayern München og Kaiserslautern. Der spilles kun over ét opgør, og de to vindere avancerer til finalen i Berlin næste måned.

Borussia Dortmund satser meget på denne turnering, efter at klubben er røget ud af Champions League og har mistet muligheden for at hente Bayern i Bundesligaen. Klopps mandskab lader til at have genfundet sin form på det seneste; først besejrede de gulsorte Real Madrid på hjemmebane i kvartfinalerne i Champions League og formåede at presse Los Blancos, der ellers havde vundet den første kamp 3-0, og lørdag tog Dortmund så til Allianz Arena og vandt 3-0 over de nykårede mestre, Bayern.

Dortmund har vundet sine seneste tre ligakampe - fire ud af de seneste fem - og har lavet 11 mål i fire optrædener i alle turneringer. Klopp har tænkt sig at stille i stærkeste start-11'er med Lewandowski i front og med Mkhitaryan, Reus og Grosskreutz lige bagved.

Hvis Borussia Dortmund ser ud til at være ved at finde tilbage til takterne fra sidste sæson, så må man også sige, at tingene går godt i Wolfsburg. Heckings udvalgte har vundet tre ud af deres seneste fire kampe, og det ene nederlag kom mod netop på udebane mod Dortmund for to uger siden. Ulvene har sat kursen mod fjerdepladsen, som kriseramte Bayer Leverkusen klamrer sig til med ét point ned til Wolfsburg. Borussia Mönchengladbach og Mainz er dog også med i kapløbet om dén plads, der giver adgang til Champions League-kvalifikationen.

Tirsdag aften er venstre back Rodriguez ude på grund af karantæne, og han erstattes af Schafer. I angrebet spiller kroaten Olic, der meldes i fremragende form.

I Bundesligaen besejrede Wolfsburg Dortmund 2-1 på hjemmebane, men, som vi nævnte før, tabte man til storklubben med de samme cifre for to uger siden. Klopps mandskab går ikke overraskende på banen som storfavorit og med viljen til at spille sig i finalen mod ærkerivalen Bayern (hvis alt går som forventet onsdag aften). Vi forventer en kamp med over 2.5 mål til odds 1.38, hvor begge hold scorer til odds 1.55.

Læs Per Marxens faste ugentlige blogindlæg om tysk fodbold!