Ed Malyons sikre spil: Atletico Mineiro og Santos deler pointeneDet brasilianske fodboldmesterskab fortsætter i aften, og mens de tidlige kampe alle har noget at tilbyde, så er der intet, der slår den senere kamp mellem Santos og Atletico Mineiro.

Holdet fra Minas Gerais førte Serie A for en kort bemærkning, men deres manglende evne til at lave uafgjorte om til sejre har gjort, at de er blevet fortrængt fra førstepladsen. Nu forsøger man bare at klynge sig til andenpladsen, som formstærke Gremio ellers bejler til. I aften står Atletico over for en modstander, der rider på selvtillidsbølgen; Santos er begyndt at rejse sig efter en rædsom start på sæsonen.

Det begyndte med, at klubben skulle spille Libertadores, og derefter mistede man alle sine bedste spillere til OL-holdet. Som resultat vandt Santos blot én af sine første 12 kampe i Brasileirao, hvor man lå og rodede rundt i nedrykningszonen på trods af den stjernespækkede trup. Meget er dog forandret siden holdets nederlag i semifinalen i Copa Libertadores, og holdets to playmakere Elano og Paulo Henrique Ganso har begge forladt klubben. Ikke desto mindre er resultaterne blevet bedre og bedre.

Den rockstjerne-agtige Neymar er blevet, og han har imponeret i Brasiliens venskabskampe i denne uge, men det er ikke sikkert, at han kommer tilbage i tide til at nå at møde et spændende Atletico-hold, der bliver nødt til at finde sit momentum.

Ronaldinho har været en åbenbaring for udeholdet, siden han rev sin kontrakt med Flamengo i stykker, men hvad der måske er endnu vigtigere, er, at den tidligere PSG- og Barcelona-stjerne også har hjulpet til med udviklingen af den talenfulde unge playmaker Bernard. Deres mål kombineret med udbyttet fra den tidligere Manchester City-angriber Jô har givet Atletico meget i denne sæson indtil videre.

Santos er ubesejret i de seneste fire kampe og har vundet tre af sine seneste seks, hvilket giver dem en langt bedre statistik end deres ophøjede modstandere. Selvom de er nummer to i ligaen, har Atletico Mineiro tabt meget terræn til førerholdet Fluminense ved ikke at være i stand til at vinde på udebane. Holdets præstationer har været gode på fremmed græs, men de har simpelthen ikke været i stand til at tage alle tre point med hjem, og mod et hold, der rider på den famøse bølge, er det ikke sandsynligt, at det vil ske i aften. Hvorom alting er: Deres statistik i løbet af sæsonen fortjener respekt, og selvom de ikke har formået at vinde i mange udekampe, så er det blevet til en del uafgjorte af slagsen.

Med en formstærk vært, men et højere placeret udehold, ligner denne kamp en potentiel uafgjort til odds 3.25. Det er her værdien ligger.