Ed Malyons sikre spil: Corinthians laver clean sheet i VM for klubhold


VM for klubhold har taget overskrifterne i England på grund af Chelseas deltagelse, men drømmen om en kamp mellem de europæiske og sydamerikanske mestre er ikke selvskrevet til at gå i opfyldelse, for både The Blues og Corinthians skal spille semifinaler først.

Brasilianerne møder Al-Ahly fra Egypten i den første semifinale, og Corinthians har en meget professionel indstilling til den kamp. Mens europæiske spillere af og til mangler motivation i en turnering som denne, så har sydamerikanerne altid satset stort på klubholdenes VM, der giver dem en sjælden mulighed for at teste sig selv mod de bedste fra det gamle kontinent.

Al-Ahly er et af de to store hold fra fodboldgale Egypten, men på trods af holdets formidable statistik i turneringerne på det afrikanske kontinent, så er der ikke meget, som tyder på, at nordafrikanerne får det nemt mod et Corinthians-hold, der er stærkere på alle positioner.

Det er kun sket én gang i turneringens nuværende format, at et sydamerikansk hold ikke er nået til finalen, da Mazembe slog Internacional i 2010's semifinale, men ellers har CONMEBOL altid haft en repræsentant i den sidste kamp, selvom dette Corinthians-mandskab paradoksalt nok er et af de mest "europæiske" hold, der nogensinde har vundet Copa Libertadores.

Tite sørger for, at hans hold spiller en moderne 4-2-3-1'er, og Corinthians var et af de første brasilianske hold, der fik succes med formationen. Til tider har det lignet et hold uden angribere i en 4-6-0-formation, der satte kompakt organisation og defensiv stabilitet over traditionelle brasilianske dyder og glad, funklende fodbold.

Corinthians forventes med rette at vinde, men oddset er for lavt til at friste. I stedet satser vi på, at brasilianernes ubrasilianske spillestil kaster et clean sheet af sig i Yokohoma. Oddset er 2.05.