Ed Malyons sikre spil: Estudiantes består San Martin-eksamen i aften


Estudientes burde muligvis have haft en langt bedre sæson, end tilfældet er - med tanke på de spillere, klubben har til rådighed. Men det har hele tiden været forventet, at det ville tage et stykke tid at komme sig over tabet af en profil som Juan Sebastian Verón og at vænne sig til en ny træner. Når mange af de hold, der sluttede over Estudientes, skal forberede sig på kampene i Copa Libertadores i begyndelsen af det nye år, kan det være, at Estu vil have bedre chancer for hjemlig succes i det kommende semester, og Diego Cagna vil ikke tillade, at holdet mister momentum nu.

Román Martinez var den spiller, der skulle udfylde Veróns sko, og efter en formidabel sæson hos Tigre sidste år var der aldrig tvivl om, at han ville få succes. Han har været lige så indflydelsesrig som forventet, og alt holdets spil går gennem ham. Pt. er han holdets næstmest scorende spiller i sæsonen, og topscoreren har ligeledes været lidt af en opdagelse. Duvan Zapata er en af få colombianere, der har fået succes i Argentinas Primera denne sæson, og han har erobret pladsen som førsteangriber foran den højt betalte, men underpræsterende Gata Fernandez.

Aftenens gæster, San Martín de San Juan, er et af de dårligste hold i ligaen, men har alligevel smagt en smule succes i midten af sæsonen. Det var dog udelukkende begrænset til hjemmebanen i San Juan. Klubbens eneste sejr på udebane i hele sæsonen kom mod det sejrsløse bundhold, Unión. Ud af 15 potentielle point på rejser til Buenos Aires-provinsen i denne sæson har San Martín kun været i stand til at rejse tilbage vestpå med to. Derfor satser vi på, at Studenterne snupper en hjemmesejr til odds 1.75.