Ed Malyons sikre spil: Kampen mellem Independiente og Rosario ender uafgjortHvilken bedre måde at sætte punktum for en hektisk fodboldweekend på end at sætte tænderne i et saftigt argentinsk andendivisionsopgør? Dermed kan vi gøre os fri fra spanske storhold, der udkæmper meningsløse og politisk ladede kampe. Vi snakker om den sovende kæmpe i argentinsk fodbold Rosario Central, der hjemme møder formstærke Rivadavia de Mendoza.

Ti pladser adskiller holdene i tabellen før aftenens møde, men pointforskellen er ikke større end seks. Rosario har muligheden for at kravle tilbage i oprykningskampen med en sejr foran sine tilhængere. Kampen spilles mandag på Gigante de Arroyito, da der blev spillet rugby-landskamp på stadion lørdag aften. I modsætning til Australien går gæsterne dog ind til dette opgør som outsidere. Independiente er sat til odds 3.00.

Sidstnævnte befinder sig på en tredjeplads i rækken, og sædvanligvis kan den høje position i tabellen tilskrives en ypperlig form på hjemmebane. Holdet hører til i Mendoza - en by der ligger nærmere Stillehavet end hovedstaden, Buenos Aires. Gæstende hold må som regel rejse i bus i mere end 20 timer til disse udekampe. Independiente har imidlertid blot vundet en hjemmekamp ud af fire, mens klubben har taget hele 10 point ud af 12 mulige på fremmed græs.

Central burde således have al mulig grund til bekymring. Mens hjemmeholdet gik glip af oprykningen tilbage i Primera A, er klubbens store rivaler et godt spilleobjekt i forhold til at snuppe ligamesterskabet.

En foreløbig 13. plads i ligaen fortæller os, at klubben har startet sæsonen overraskende svagt. Det kan i høj grad forklares med elendige præstationer på udebane. De tre seneste kampe på fremmed græs er endt med nederlag, mens de tre seneste på hjemmebane har givet syv af ni mulige point. Holdet har derfor troen på, at der venter fuld gevinst mod Mendocinos.

Independiente er vel og mærke ubesejret, og det er den stærkeste modstander, som Central har mødt på hjemmebane i denne sæson siden premiererunden. Dengang blev det til et nederlag mod Sarmiento, men der er meget, som tyder på pointdeling mandag aften. Efter al sandsynlighed bliver vi vidne til en kamp med få scoringer på en knoldet bane. Oddset på uafgjort er 3.10 og dermed dagens bedste spil.