Ed Malyons sikre spil: Vasco får point ude mod Botafago


Botafogo smed muligheden for at spille med om sidste sæsons titel væk takket være en forfærdelig formmæssig nedgang hen mod afslutningen. Noget tyder på, at de kunne finde på at gøre noget af det samme i år.

Vi er ikke vidner til samme intensitet i titelkampen som i sidste års Brasileirao. Fluminense er i øjeblikket på udflugt som førerhold, men Bota må fundere over, hvorfor det bliver ved med at gå så skidt.

For et år siden lå holdet lunt i svinget med seks kampe tilbage, før de tabte fem i træk og spillede uafgjort i den sidste (på det tidspunkt ligegyldige) kamp. Dermed endte man sæsonen i bunden rent formmæssigt. Som tingene er nu, har holdet igen smidt en god placering væk, og man er pt. langt væk fra Copa Libertadores-pladserne, fordi man ikke har været i stand til at vinde i de seneste syv kampe. Nu hvor sæsonen synger på sidste vers, ligger klubben igen nederst på formbarometeret.

Vasco da Gama er gæster i aften i Rio de Janeiro-derbyet, der sandsynligvis bliver mere nervepirrende end decideret eksplosivt. Der vil være tilsat ekstra krydderier, fordi de to hold er fra samme by, men Botafogo er langt fra Vascos største rival, og der er ikke tilstrækkeligt med ondt blod mellem de to klubber til, at man bør have det in mente, når man prøver at forudse kampens gang. Udeholdet vil med en sejr forsøge at få fat i pladserne, der giver kvalifikation til Libertadores, og så håber man, at Sao Paulo andetsteds ikke er i stand til at matche pointhøsten.

Det vil være stort for Vasco at slutte mellem de fire første, og det ligner en direkte strid mellem dem og Tricolor (Sao Paulo) i forhold til at få den sidste kvalplads, mens Botafogo ikke har meget tilbage at spille for bortset fra en smule håneret på tværs af byen, mens de begynder at se frem mod 2013.

Vasco ligger nummer seks på formbarometeret, og selvom man har tabte de seneste par kampe mod de to Paulista-giganter, der ligger nummer tre og fire på samme barometer, burde der være nok kvalitet på holdet, til at man kan få et resultat mod et haltende Botafogo.

Botafogos sejrsløse stime på syv kampe indeholder fire uafgjorte, så sats på Vasco til odds 1.97, hvor du får pengene tilbage i tilfælde af uafgjort. Det er dagens spil.