Engelsk Ligacup: Optakt og spilforslag til tirsdagens kampe


Leeds United 2.30 afgjort 3.45 Southampton 2.90

Dette ville have været et topopgør i sidste sæsons Championship. 12 måneder senere ved vi alle, at Nigel Adkins og Saints allerede har taget skridtet op i det fineste selskab, mens Leeds - under ledelse af den karismatiske Neil Warnock - befinder sig i midten af rækken under.

Når det er sagt, så har United ikke tabt mere end en enkelt af sine seneste syv kampe. Stimen indeholder blandt andet en stor sejr mod Everton på Elland Road i forrige runde.

Saints er næstnederst i Premier League og har kun fået et beskedent point i sine seneste fire ligakampe.

Med dette in mente udgør værterne et fint odds foran det entusiastiske hjemmepublikum. Bemærk også, at gæsterne agter at give flere af de bedste spillere et hvil.

Resultattip: Leeds 2-1 Southampton til 8.25

Bonusspil: Uafgjort/Leeds i markedet for HT/FT til 6.00


Reading 3.90 uafgjort 3.60 Arsenal 1.85

Jack Wilshere var endelig tilbage efter 15 måneders skadespause i hjemmekampen mod QPR lørdag. Midtbanespilleren kan dermed få sin første udekamp fra start i 2012 på Madejski Stadium. The Gunners var langt fra overbevisende i lørdagens 1-0-sejr mod Mark Hughes' mandskab. Ikke overraskende, efter min mening, når man tænker på holdets ustabile form. Klubben tabte mod Norwich på Carrow Road og derefter mod Schalke på eget græs. Arsenal er slet og ret nødt til at forbedre sig, hvis de skal forbi Reading.

Reading har dog ikke vundet, siden de spillede sig videre i netop Ligacuppen for over en måned siden. Holdets defensiv har lukket 10 mål ind i de seneste fem kampe. Når man ved, at modstanderen stiller med folk som Cazorla, Giroud og Podolski, så kan det blive en hård aften for Brian McDermotts mænd. Arsenal som vinder af Ligacuppen er sat til odds 5.50.

Rygterne om, at Arsenal skal flyve til Berkshire, der ligger cirka 13 kilometer fra Nordlondon, er endnu ubekræftet. Det, der imidlertid er sikkert, er, at Arsene Wenger er under et voldsomt press i forhold til at sikre klubben sølvtøj. Den franske professor har derfor i sinde at stille med et hold motiverede spillere til aftenens tv-transmitterede opgør.

Resultattip: Reading 0-3 Arsenal til 16.00

Bonusspil: Arsenal fører ved pause til 2.45


Sunderland 1.62 uafgjort 3.75 
Middlesbrough 5.25

Sæsonindledningen har været alt andet end stabil for Sunderland. Martin O'Neills mandskab har været bundsolidt i forsvaret, men mangler fuldstændig kreativitet fremme på banen. Facit er seks uafgjorte kampe i løbet af otte Premier League-kampe hidtil.

Holdets nyerhvervelse Steven Fletcher har til tider været en åbenbaring. Statistikken lyver dog ikke: The Black Cats har endnu ikke haft mere end 12 skud på mål.

Naboklubben Middlesbrough er inde i en god periode under ledelse af Tony Mowbray. Klubben har fået tre sejre i træk i The Championship og kan derudover prale af at have en uovertruffen udebanestastistik i denne sæson. Rejsetid er ikke en faktor, da afstanden mellem de to byer er minimal.

De forhenværende Boro-spillere Adam Johnson og Lee Cattermole er garanteret klar til at vise sig fra deres bedste side mod den gamle arbejdsgiver. Det er værd at bemærke, at manager O'Neill er en træner med god historik i denne turnering. Han vandt to gange med Leicester City og førte Aston Villa til finalen.

Forvent en tæt affære, hvor ingen af holdene er villige til at løbe unødvendige risici.

Resultattip: Sunderland 1-1 Middlesbrough

Bonusspil: Uafgjort/Uafgjort i markedet for HT/FT til 5.50


Swindon Town 3.30 uafgjort 3.20 Aston Villa 2.20

Dette interessante opgør har overskriften "potentiel pokalsensation" allerede før kickoff. Med det mener vi naturligvis, at Aston Villa ikke har spillet som et tophold den seneste tid.

Paul Lambert har ikke helt været i stand til at få holdet til at spille sådan, som han ønsker. Skotten har bygget holdet op omkring en række uerfarne gutter, hvoraf flere har grund til at frygte en tur til County Ground tirsdag aften.

Paolo Di Canio har magtet at løfte Wiltshire-klubben. Swindon flirtede med Premier League i 93/94-sæsonen, men har oplevet en række nedrykninger siden dengang. Den kontroversielle italiener har formet et nyt og godt hold, der er stærkt med bolden, solidt i forsvaret og effektivt fremme i angrebet.

Klubben befinder sig pt. i området omkring playoff-pladser i League One, og The Robins har allerede slået tre hold fra de højereliggende rækker. 4-3 over Stoke City er et foreløbigt højdepunkt.

Dette resultat betyder, at Swindon kan tillade sig at angribe, når vaklende Villa kommer til byen. Vi kan meget vel blive vidner til en ny pokalsensation tirsdag aften.

Resultattip: Swindon 2-2 Aston Villa til odds 12.50

Bonusspil: Swindon går videre til odds 2.20


Wigan Athletic 1.27 uafgjort 5.50 Bradford City 10.00

Bradford City er det lavest placerede hold, der fortsat er med i Ligacuppen. The Bantams er først og fremmest kommet så langt i turneringen på grund af lodtrækningsheld. Denne udekamp mod Wigan bør være det sidste stop for Yorkshire-klubben i "Mickey Mouse-Cuppen" for denne gang.

City har gang i en god sæson under ledelse af Phil Parkinson og befinder sig på playoff-pladserne i League Two. Meget af æren skal tilfalde angriberen Nahki Wells. Den 22-årige blev hentet sidste år og har vist sig at være en usleben diamant. Angriberen fra Bermuda står allerede med 10 ligascoringer i denne sæson.

Wigan-træner Roberto Martinez vil givetvis fortælle sine spillere, at dette ikke bliver en walkover. Det er dog vanskeligt at forudse andet end en hjemmesejr her.

The Latics kommer fra en sejr over West Ham og har vundet begge sine seneste kampe i Ligacuppen 4-1. En reprise af dette resultat giver odds 17.00. Vi tror på, at Wigan kan gøre det endnu bedre tirsdag. Der bør trods alt være forskel på Premier League og League Two.

Resultattip: Wigan Athletic 5-0 Bradford City

Bonusspil: Hjemmeholdet scorer i begge halvlege til 1.88